Menu
RSS

Ταξιδεύουμε ξανά στη Βόρεια Εύβοια

Ταξιδεύουμε ξανά στη Βόρεια Εύβοια

 

Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης:

Κορυφαία ελληνική κολυμβητική διοργάνωση

 

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης αναγεννάται και επιστρέφει, για 3ησυνεχή χρονιά, στις 1-3Ιουλίου 2022, στο Αρτεμίσιο.Ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν,με απόλυτη ασφάλεια,το ιστορικόαθλητικό γεγονός, στο Πευκί Ευβοίαςτου Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.  

 

Λάβετε μέροςστην αυθεντικήδιαδρομή

Μετά και την περσινή συμμετοχή, ύστερα από 2.500 χρόνια, ονομάτων παγκόσμιας κλάσης,η αυθεντική διαδρομή των 14,5χλμ. «Σκυλλίας & Ύδνα» αναβιώνει εκ νέου παρέχοντας τη δυνατότητα για πρώτη φορά σε κολυμβητές από όλο τον κόσμο νακολυμπήσουνπάνω από τα ναυάγια της ναυμαχίας του Αρτεμισίου του480 π.Χ. Οι αθλητές θα ακολουθήσουντο παράδειγμα του Σκυλλίακαι της κόρης του Ύδνας,τους πρώτους δηλαδή κολυμβητές υπεραποστάσεων, σύμφωνα με τον Πατέρα της Ιστορίας Ηρόδοτο (8.8) και άλλους ιστορικούς, που βοηθήσαν τιςελληνικές δυνάμεις στην ιστορική ναυμαχίατου Αρτεμισίου εναντίον του περσικού στόλου. Οι κολυμβητές θα καλύψουν 80 στάδιαή14,5χλμ. Η απαιτητική διαδρομή θα διεξαχθείστα στενά του Αρτεμισίου, ενώνοντας τη Στερεά Ελλάδαμε τη Θεσσαλίακαι τους νομούςΕυβοίας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας.  

 

Απολαύστε εδώ το teaser video τουΑυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησηςκαι ετοιμαστείτε για μια ακόμα συναρπαστική χρονιά: https://youtu.be/HndrAAl8sRk

 

Προσφορές Εγγραφών έως τις 10 Μαΐου

Οισυμμετέχοντες μπορούν να κάνουν άμεσατην εγγραφή τους και να λάβουν μέρος στις εντυπωσιακές διαδρομές των 14,5χλμ, 10χλμ, 5χλμ,3χλμ, 1.5χλμ εκμεταλλευόμενοι τις early bird τιμές. Οι προσφορέςισχύουν μέχρι και τις 10/05/2022 και φτάνουν έως και το 25%. Οι εγγραφέςστον παιδικό αγώνα 500μ είναι δωρεάν. Οι διαδρομές των 5χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ και 500μ. έχουν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την παραλία Πευκί. Κάντε τώρα την εγγραφή σας εδώ: https://bit.ly/3vum7mO

 

Στο πλαίσιο της 3ης χρονιάςτηςδιοργάνωσης, ο ΔήμαρχοςΙστιαίας-Αιδηψούκ. Ιωάννης Κοντζιάςδήλωσε: «Ο Δήμος μας παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από τις περσινέςπυρκαγιές ανασυγκροτείται μέσα από τον αθλητικό τουρισμόκαι τη διοργάνωσητου Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης, δίνοντας αφορμή σεόλους,ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές απόλο τον κόσμο, να ταξιδέψουνξανά και να επισκεφθούν τις ομορφιές της Βόρειας Εύβοιας. Η διοργάνωση μας αναδεικνύει την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιάτου τόπου. Σας περιμένουμε από κοντά για να ενώσουμε μαζί τον θρύλο μετην ιστορία και να ζήσουμε και πάλι μοναδικές στιγμές».

 

4 βραβεία στα Sports Marketing Awards

Η σπουδαίαδιοργάνωση διακρίθηκε πρόσφατα στον σημαντικότερο θεσμό που αναδεικνύει τιςβέλτιστεςπρακτικέςαθλητικού marketing στην Ελλάδα, των Sports Marketing Awards, κατακτώντας 4 βραβεία. Συγκεκριμένααπέσπασε 1 GoldΒραβείο ως κορυφαία διοργάνωση στην κατηγορίαSummer Sports,2 SilverΒραβεία στις κατηγορίεςMost Innovative Use of Content Creators& Influencersκαι«Ατομικά Αθλήματα (Κολύμβηση)» και1 BronzeΒραβείο στην κατηγορία«Αθλητικός Τουρισμός».

 

Ασφάλεια σε όλους τους αγώνες

Η περσινήαπόλυτα επιτυχημένητήρηση των μέτρωνκαι η ιστορική αναβίωση της αυθεντικής μαραθώνιας διαδρομής κολύμβησης,αποτελούν και φέτος γνώμονα για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθείσύμφωνα με τους κανονισμούς της FINAκαι το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα θεσπίσειηπολύπειρη ομάδατης ActiveMedia Group, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των αθλητώνκαι των παρευρισκομένων.

 

Όλες οι διαδρομές του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης έχουν σχεδιαστείαπό τον τεχνικό διευθυντήτου αγώνα, με Ολυμπιακές & παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, κ.Νίκο Γέμελο. Η διοργάνωση έχοντας ως γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια των αθλητών, θα φροντίσεικαι φέτος τους συμμετέχοντες,παρέχονταςσε όλους σωσίβιο ασφαλείας καθώς είναιυποχρεωτική η χρήση του από ερασιτέχνεςκαι επαγγελματίεςαθλητές. Για κάθε συμμετέχοντα στις διαδρομές των 14,5χλμ και 10χλμθα υπάρχει συνοδευτικό σκάφος.

                                                                                                                

Ο αγώνας αποτελείδιοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. Το Sports Production της διοργάνωσης έχει αναλάβει η ActiveMedia Group.

 

Με το επίσημο hashtag της διοργάνωσης #authenticmarathonswim μεταφέρουμε και φέτος στα social media τις μοναδικές εικόνες και τις συναρπαστικές στιγμέςπου θα ζήσουμε στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

 

Website: www.authenticmarathonswim.com  

Facebook Page: www.facebook.com/AuthenticMarathonSwim

InstagramPage: www.instagram.com/authenticmarathonswim

Twitter Account: https://twitter.com/themarathonswim

YouTube Channel: www.youtube.com/channel/UCYxMgl-j5wgosL10lyRay5Q

back to top