Menu
RSS

10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας με κορυφαίους σολίστ και δεξιοτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό

10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας με κορυφαίους σολίστ και δεξιοτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Η μεγάλη Γιορτή της Μουσικής παρουσιάζεται

για δέκατη συνεχή χρονιά στην πόλη της Καλαμάτας

με κορυφαίους σολίστ και δεξιοτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό

 

υλος (οδός Αριστομένους 95) α

«Masterclass» με τον Μιχάλη Κονταξάκη

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τον σπουδαίο σολίστ κιθάρας Μιχάλη Κονταξάκη. Ο αριθμός των μαθητών είναι περιορισμένος.

Η συμμετοχή στο masterclass είναι 20 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6977629389.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 ώρα 20:30

Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95)

«Ρεσιτάλ κιθάρας» με τον Μιχἀλη Κονταξάκη

Ο Μιχάλης Κονταξάκης έχει στο ενεργητικό του βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο και συμμετοχές στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ Κιθάρας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα AUSKO (Πολωνία), τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Arad (Ρουμανία), την ορχήστρα Filarmonia das Beiras (Πορτογαλία), την ορχήστρα Sinfonica de Valles (Ισπανία), την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Βουκουρεστίου και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση πολυάριθμα έργα για κιθάρα, πολλά από τα οποία είναι αφιερωμένα στον ίδιο. Η συμμετοχή του στο συγκρότημα Encardia αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων του.

Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έχουν ελεύθερη είσοδο.


 

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 ώρα 20:30

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (οδός Αρτέμιδος 124)

«GUITAR RECITAL»

Marco Tamayo

Marco Tamayo θεωρείται παγκοσμίως ένας από τους σπουδαιότερους σολίστ κιθάρας της γενιάς του. Η ιταλική εφημερίδα La Stampa, δικαίως, του έδωσε τον τίτλο «o βασιλιάς της κιθάρας»! Μουσικοί όπως οι: John Williams, Leo Brouwer και Eliot Fisk έχουν περιγράψει με διθυραμβικά σχόλια την τεχνική, τη μουσική ευφυΐα και το αστείρευτο ταλέντο του Κουβανού ερμηνευτή. Ο M.Tamayo έχει αγαπηθεί όσο λίγοι από το κοινό της κλασσικής κιθάρας, δίνοντας ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο. Έχει αποσπάσει περισσότερα από 25 πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει συμπράξει με διάσημες ορχήστρες ως σολίστ όπως οι Philarmonic of Turin (Ιταλία), Philarmonic of St. Petersburg (Ρωσία), Philarmonic of Culiacán (Μεξικό), Philarmonic of Havanna (Κούβα) κ.ά. Είναι καθηγητής στο University of Arts (UDK) Berlin, στο Mozarteum University of Arts in Salzburg και στο Gustav Mahler PUniversity in Klagenfurt (www.marcotamayoedition.com).

Στο πρώτο μέρος του ρεσιτάλ του θα μας παρουσιάσει έργα υψηλής δεξιοτεχνίας για σόλο κιθάρα, ενώ στο δεύτερο μέρος το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να ακούσει το πιο ακριβοπληρωμένο κονσέρτο του κόσμου, το Concierto de Aranjuez του Joaquín Rodrigo.

Στο πιάνο συνοδεύει ο Λουκάς Γεώργας.

Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.


 

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 ώρα 10:00

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (οδός Αρτέμιδος 124) α

Marco Tamayo «Διάλεξη»

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια τρίωρη διάλεξη για τα μυστικά της τεχνικής από τον σπουδαίο Κουβανό δεξιοτέχνη. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον ήχο και την ερμηνεία. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλοι όσοι έχουν προμηθευτεί εγκαίρως το εισιτήριό τους για το ρεσιτάλ.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 6977629389.


 

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 ώρα 20:30

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (οδός Αρτέμιδος 124)

«Περπατώντας στου μύθου τις χορδές…»

Ένα σακούλι παραμύθια με συνοδοιπόρο τη μουσική ταξιδεύουν από τα βάθη της Ανατολής με προορισμό την Ελλάδα. Λαϊκά παραμύθια από τη Σερβία, την Τουρκία, την Ινδία και την Ελλάδα συμπορεύονται με τα έργα για κλασσική κιθάρα των Carlo Domeniconi, Oliver Hunt, Dusan Bogdanovic, Γ.Νούση και Στάθη Γυφτάκη σκιαγραφώντας την πορεία ενός ταξιδευτή προς την πατρίδα της καρδιάς.

Αφήγηση: Λίλλυ ΤριαντάρηΠαναγιώτα Ηλιοπούλου

Κλασσική κιθάρα: Αντώνης Κουφουδάκης.

Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.


 

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 ώρα 20:30

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (οδός Αρτέμιδος 124)

«Η φλόγα του flamenco στην Καλαμάτα»

Πέντε καλλιτέχνες από την Ισπανία μάς ταξιδεύουν στους ήχους του flamenco!

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας γιορτάζει τα 10 χρόνια ζωής του με μία ολοκληρωμένη παράσταση flamencoO Σωκράτης Μαστροδήμος και 4 ακόμα καλλιτέχνες, όλοι κορυφαίοι στο είδος τους, θα μας ταξιδέψουν με μια μουσικοχορευτική παράσταση που θα μας μεταδώσει τη συγκίνηση, τη μαγεία και τα έντονα συναισθήματα του Flamenco! Τραγούδι (cante), χορός (baile), κιθάρα (toque), καχόν και πιάνο αγκαλιάζουν τις συνθέσεις του Έλληνα κιθαριστή, οι οποίες έχουν αγαπηθεί πολύ από το κοινό και είναι βασισμένες στη μουσική παράδοση της Ανδαλουσίας.

Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.


 

Σάββατο 14 Μαΐου 2022 ώρα 14:00

Αμφιθέατρο Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας (οδός Υπαπαντής 25)

«Masterclass» με τον Δημήτρη Κοτρωνάκη

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με τον σπουδαίο σολίστ κιθάρας Δημήτρη Κοτρωνάκη. Ο αριθμός των μαθητών είναι περιορισμένος.

Η συμμετοχή στο masterclass είναι 20 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στο 6977629389.


 

Σάββατο 14 Μαΐου 2022 ώρα 20:30

Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος (οδός Αριστομένους 95)

«Ρεσιτάλ κιθάρας» με τη Μαρία Κολόζου

Η Μαρία Κολόζου είναι διακεκριμένη σολίστ κιθάρας και καθηγήτρια κιθάρας στο Ωδείο Αθηνών. Έχει στο ενεργητικό της σημαντικές εμφανίσεις σε Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και πλούσιο παιδαγωγικό έργο. Τιμά με την παρουσία της το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επί έξι συναπτά έτη και ως σολίστ αλλά και ως μέλος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού Κιθάρας. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα μας παρουσιάσει έργα των Γ.Νούση, I.Albeniz, A. Barrios, A.Laouro, A.Piazzolla κ.ά.

«Η ελληνική παραδοσιακή μουσική ως πηγή έμπνευσης στη σύνθεση έργων για κιθάρα»

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας παρουσιάζει στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το σύγγραμμα του διδάκτορα μουσικολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και σολίστ κιθάρας, Ιωάννη Ανδρόνογλου, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση των Ελλήνων κιθαριστών συνθετών με την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Ιστορικά και πολιτικά γεγονότα από τη δεκαετία του 1930 έως σήμερα καθώς και οι πολιτισμικές και παιδαγωγικές τους προεκτάσεις θα αποτελέσουν το επίκεντρο της παρουσίασης. Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.


 

Κυριακή 15 Μαΐου 2022 ώρα 20:30

Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός Αριστομένους 95)

«Ρεσιτάλ κιθάρας» με τον Δημήτρη Κοτρωνάκη

Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης χαρακτηρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους κιθαριστές της γενιάς του. Έχει κατακτήσει πολλά Ά Βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο. Οι περιοδείες του περιλαμβάνουν συναυλίες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, την Ισπανία και τη Βοσνία. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη φιλαρμονική ορχήστρα του Κίελτσε , τη φιλαρμονική ορχήστρα της Κραϊόβα , τη συμφωνική ορχήστρα “Artave”, την “Καμεράτα” και την ορχήστρα “Φιλαρμόνια”.

Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έχουν ελεύθερη είσοδο.


 

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 ώρα 12:00

Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος (οδός Αριστομένους 95)

Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2009

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Υποχρεωτικό έργο* του Γιώργου Νούση και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής.

Μέγιστη διάρκεια προγράμματος συνολικά: 8 λεπτά

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 ώρα 16:00

Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος (οδός Αριστομένους 95)

Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας

ΕΦΗΒΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: όσοι γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2006

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Υποχρεωτικό έργο* του Θεόδωρου Παναγόπουλου και έργο ή έργα ελεύθερης επιλογής. Μέγιστη διάρκεια προγράμματος συνολικά: 12 λεπτά


 

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 ώρα 12:00

Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος (οδός Αριστομένους 95)

Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Χωρίς υποχρεωτικό έργο. Ένα ή περισσότερα έργα ελεύθερης επιλογής.

Μέγιστη διάρκεια προγράμματος συνολικά: 15 λεπτά


 

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 ώρα 16:00

Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος (οδός Αριστομένους 95)

«Ρεσιτάλ Κιθάρας» με τον Βασίλειο Πούλιο

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας συμβάλλοντας στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών φιλοξενεί τον Βασίλειο Πούλιο, που απέσπασε το Ά Βραβείο του περσινού Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας. Θα μας παρουσιάσει έργα των J. Rodrigo, M.Llobet , D.Aguado, K.Vassiliev, J.Hetu κ.ά.

*Τα υποχρεωτικά έργα της παιδικής και της εφηβικής κατηγορίας θα αναρτηθούν στο site του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας τον Φεβρουάριο του 2022.

https://kalamataguitarfestival.gr/

FBhttps://www.facebook.com/kalamataguitarfestival/

back to top