Menu
RSS

Στη Βουλή η κύρωση σύμβασης από το κληροδότημα Μαλινάκη

Εισάγεται αύριο Πέμπτη στη Βουλή

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων σημειώνει ότι "πρόκειται για σημαντική ενίσχυση του δυναμικού του νοσοκομείου με εγκαταστάσεις ωφέλιμου λειτουργικά χώρου υπέρ τα 1.000 τ.μ., που θα διατεθεί για την επέκταση του ψυχιατρικού τμήματος. Με τον τρόπο αυτόν υλοποιείται πλήρως η βούληση του διαθέτη και κατευθύνεται η κληρονομιά στον κοινωνικό σκοπό που εκείνος είχε επιλέξει για να διατεθεί η περιουσία του.

Η υλοποίηση καθυστέρησε επί σχεδόν μια δεκαετία, όχι από αμέλεια ή ολιγωρία της εκτελεστικής επιτροπής, αλλά από αδιαφορία, σχολαστική - γραφειοκρατική αντίληψη των εκάστοτε επικεφαλής του αρμόδιου υπουργείου υγείας και των υπηρεσιών.

Τα εμπόδια ξεπεράστηκαν πρόσφατα και έτσι, δεδομένου ότι υπάρχουν έτοιμες μελέτες από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Χανίων, πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες επέκτασης.

Από την πλευρά μας επιθυμούμε να γίνει γνωστή αυτή η εξέλιξη ως δείγμα στιβαρής αντιμετώπισης και αποτελεσματικής επίλυσης χρονίων προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και για να συγχαρούμε όλους όσους προσπάθησαν για το θετικό αυτό αποτέλεσμα"

back to top