Menu
RSS

Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές των Χανίων του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη

Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές των Χανίων του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη

Το βράδυ της Δευτέρας προήδρευσε σύσκεψης στην Π.Ε Χανίων.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε την κατεστραμμένη γέφυρα του Πλατανιά και διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής, ενώ για τις τεράστιες ζημιές στις υποδομές, που έχει υποστεί ο Δήμος, ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Γιάννη Μαλανδράκη.

Όπως έγινε γνωστό στη χθεσινοβραδυνή σύσκεψη, για να δοθεί προσωρινή λύση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει δώσει εντολή να σταλούν έξι στρατιωτικές γέφυρες, προκειμένου να αποκατασταθεί η επικοινωνία με τις πληγείσες περιοχές.

Στη συνέχεια ο Υπουργός μετέβει στην κατολίσθηση του ΒΟΑΚ, στην περιοχή του Σταλού και είδε από κοντά το πρόβλημα που υπάρχει.

Να υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα η Εθνική οδός θα ανοίξει στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, για να διεξάγεται η κυκλοφορία με τη Δυτική Κρήτη, την οποία απέκοψε εντελώς η κακοκαιρία.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε στη σύσκεψη των φορέων το βράδυ της Δευτέρας, ότι θα δοθεί άμεσα το ποσό των 10 εκ. ευρώ, ως μία πρώτη χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Κρήτης, για τη διάνοιξη των σημείων του ΒΟΑΚ αλλά και των οικισμών που έχουν αποκλειστεί.

 Στο κυβερνητικό κλιμάκιο ήταν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, τον οποίο συνόδευε ο  υποστράτηγος της ΕΜΑΚ Γιάννη Πετρούτσο και εννεαμελές κλιμάκιο.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο συνόδευαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και αιρετοί των Δήμων της περιοχής.

Από τεχνικής πλευρά μετείχε κλιμάκιο Μηχανικών του Υπουργείου καθώς και μηχανικοί της Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή: kriti24.gr

back to top