Menu
RSS

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Τι θα συμβεί στην Κρήτη;

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για το Σάββατο, προειδοποιώντας τους Έλληνες να εφοδιαστούν με ομπρέλες, μπουφάν, κασκόλ και γάντια προκειμένου να προφυλαχθούν από την επικείμενη κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προβλέπει βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν μέχρι το απόγευμα τις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανόν την Ανατολική Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά, κυρίως τη Φθιώτιδα.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, η κακοκαιρία θα πλήξει τα Δωδεκάνησα, αλλά και την Κρήτη (ιδίως την Ανατολική).

Ο καιρός στην Κρήτη, λοιπόν, θα… «ακολουθήσει» το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού την ΕΜΥ με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κατακόρυφα, μετά από την Παρασκευή που ο ήλιος λάμπει από νωρίς το πρωί.

Συγκεκριμένα, ο καιρός στους τέσσερις νομούς της Κρήτης το Σάββατο:

Ηράκλειο

Ο καιρός στο Ηράκλειο θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ. Στους 20 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Ρέθυμνο

Βροχή και στο Ρέθυμνο αναμένεται το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18 βαθμούς κελσίου.

Χανιά

Η κακοκαιρία δε θα πλήξει τόσο πολύ τα Χανιά το Σάββατο, καθώς οι κάτοικοι θα δουν ήλιο μέσα στη μέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 έως 4 μποφόρ. Στους 19 βαθμούς κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία.

Άγιος Νικόλαος

Στον Άγιο Νικόλαο, οι προβλέψεις δείχνουν βροχές για το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στους 16 βαθμούς κελσίου.

Ενδεικτικά ο καιρός και σε κάποιες άλλες περιοχές της Κρήτης:

Αρκαλοχώρι

Το Σάββατο ο καιρός στο Αρκαλοχώρι θα είναι βροχερός, ενώ αναμένεται και ομίχλη για την οποία όσοι περνούν από το χωριό, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 5 μποφόρ και οι θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 16 βαθμούς κελσίου.

Ιεράπετρα

Βροχή και στην Ιεράπετρα αναμένεται το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ. Στους 21 βαθμούς κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία.

Σητεία

Ασθενής βροχή, αλλά και ομίχλη αναμένεται το Σάββατο στη Σητεία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 έως 3 μποφόρ. Στους 17 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία.

Σφακιά

Και στα Σφακιά ο καιρός θα είναι βροχερός. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 1 έως 3 μποφόρ. Στους 19 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία

Με πληροφορίες από το meteo.gr

 

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου για την κακοκαιρία:

Μάλιστα, ανακοίνωση εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, στην οποία αναφέρεται:

Παρακαλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικράν σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και  να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας των σκαφών τους.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικόν παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα

ΠΗΓΗ: NEAKRITI.GR

back to top