Menu
RSS

Στα Χανιά σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Ευρωπαικό φόρουμ "καθαρή ενέργεια για όλα τα ευρωπαικά νησιά"

Στα Χανιά θα βρίσκεται σήμερα Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την διήμερη παραμονή του στην Κρήτη.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 10 το πρωί στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ  “Καθαρή ενέργεια για όλα τα ευρωπαϊκά νησιά” που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Στο Φόρουμ, που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτός από τον Πρωθυπουργό, θα συμμετάσχει ο Επίτροπος Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, υπουργοί, ευρωβουλευτές, οι πρόεδροι πολλών νησιωτικών περιφερειών, καθώς επίσης εκπρόσωποι ερευνητικών κέντρων και τοπικοί φορείς.

Η πρωτοβουλία για τα «Ενεργειακά Νησιά», αποτελεί συνέχεια της πολιτικής διακήρυξης καθαρής ενέργειας για τα νησιά της Ε.Ε., που υπογράφηκε τον περασμένο Μάιο στη Βαλέτα της Μάλτας, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, θα ανοίξει και θα συντονίσει τη θεματική για την απεξάρτηση των ευρωπαϊκών νησιών από τον άνθρακα, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Dominique Ristori.

Κεντρικοί στόχοι της πρωτοβουλίας είναι η επιτάχυνση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια στα νησιά, η διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού, η μείωση του ενεργειακού κόστους και η απεξάρτηση από εισαγωγές ενέργειας, με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προώθηση σύγχρονων και καινοτόμων ενεργειακών συστημάτων.

ΠΗΓΗ – KRITI24

back to top