Menu
RSS

Άδειες μέχρι 30 Νοεμβρίου για την παραγωγή τσικουδιάς

Από 1 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου ορίστηκε το χρονικό διάστημα έκδοσης αδειών απόσταξης τσικουδιάς. 

Οι άδειες θα εκδίδονται καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 1:30 μ.μ. εκτός από τις 31 Οκτωβρίου και 30 Νοεμβρίου οπότε θα εκδίδονται έως τις 10π.μ. λόγω κλεισίματος μήνα του ταμείου του Τελωνείου.

Όπως ανακοινώθηκε από το τελωνείο Χανίων, για την έκδοση άδειας απόσταξης ο αμπελουργός ή ο κάτοχος του άμβυκα πρέπει να προσκομίσει στο τελωνείο τα εξής:

•Βεβαίωση που χορηγείται απ’ τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων, όπου έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά οι δη- λώσεις συγκομιδής.

• την άδεια κατοχής του άμβυκα όπου θα γίνει η απόσταξη

• το πρωτόκολλο σφράγισης του άμβυκα και το πάνω μέρος του άμβυκα.

Κατ’ εξαίρεση οι παραγωγοί που καλ- λιεργούν αμπέλι έκτασης έως 1 στρέμμα και απαλλάσσονται της υποχρέωσης δήλωσης συγκομιδής, μπορούν να προ- σκομίσουν βεβαιώσεις που εκδίδονται από τους Δήμους, για την έκταση του αμπελιού τους και την ποσότητηα των σταφυλιών που παρήχθησαν, καθώς και αντίγραφο του Αμπελουργικού τους Μητρώου.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ

Στη σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται επίσης ότι η απόσταξη στέμφυλων χωρίς την απαιτούμενη άδεια απ’ το Τελωνείο «επισύρει βαρύτατες ποινές, όπως κατάσχεση του άμβυκα και της τσικουδιάς που έχει παραχθεί, χρηματικό πρόστιμο, καθώς και ποινική δίωξη για λαθρεμπορία».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

back to top