Menu
RSS

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Αντιμέτωποι με την απόλυση. 

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, στο Νομό Χανίων.

Η κατάληψη του αμαξοστασίου του Δήμου Χανίων θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο Πέμπτη, ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οπότε και αναμένεται να ληφθούν νέες αποφάσεις.

 Οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης Γενική Συνέλευση και κατέληξαν ομόφωνα στην απόφαση να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους, καθώς δεν τους ικανοποίησαν στο ελάχιστο τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε η αντιπροσωπεία τους με τον Υπουργό Εσωτερικών. 

Το πρόβλημα με τα απορρίμματα παίρνει διαστάσεις στην πόλη των Χανίων και στην ευρύτερη περιοχή.

Συνεργεία της ΔΕΔΙΣΑ βγήκαν κανονικά χθες το απόγευμα στην Παλιά Πόλη και έκαναν αποκομιδή των απορριμμάτων, κυρίως στα σημεία που είχαν συγκεντρωθεί σωροί από χαρτόκουτες και άλλα απορρίμματα. 

Παρόλα αυτά στη συνέλευση τους χθες το βράδυ οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι αποφάσισαν η αποκομιδή να γίνεται μόνο από νοσοκομεία, κλινικές, ιδρύματα και άλλους ευπαθείς χώρους, όχι όμως και από τα ξενοδοχεία. 

Στην κατάληψη της μάντρας του δήμου Ηρακλείου, αποκλείοντας την είσοδο του αμαξοστασίου, προχώρησαν απόψε οι συμβασιούχοι της καθαριότητας. Οι συμβασιούχοι κατά τη συνέλευσή τους στο Εργατικό Κέντρο, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με την κατάληψη, ενώ δεν θα γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων.

 

back to top