Menu
RSS

"Ζώνη 800 μέτρων". Ένα βήμα πριν την λύση του προβλήματος.

"Ζώνη 800 μέτρων". Ένα βήμα πριν την λύση του προβλήματος.

Η "πληγή" των οικισμών. 

Νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζαν οι περισσότεροι φαίνεται ότι θα «κλείσει η πληγή» των οικισμών, που βρέθηκαν μετέωροι μετά την απόφαση του ΣτΕ για την ακύρωση των ορίων τους. Και αυτό γιατί ήδη από την Πέμπτη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης υπέγραψε την υπουργική απόφαση, που προβλέπει τη νομιμοποίηση των ορίων των οικισμών, που προσβλήθηκαν από την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Έτσι, όπως ανέφερε με ικανοποίηση ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, πλέον μπαίνει στην τελική του ευθεία του ζήτημα της νομιμοποίησης των ορίων των οικισμών. Απαιτείται αμέσως μετά τα δημοτικά συμβούλια να αποδεχθούν την υπουργική απόφαση, στέλνοντας τα τοπογραφικά διαγράμματα – χωρίς αλλαγές – σε δύο φορείς της αιρετής Περιφέρειας Κρήτης, το ΣΥΠΟΘΑ και την ΠΕΧΩ. «Μετά από αυτό θα πρέπει και τους οικισμούς, που έχουν ακυρωθεί, αλλά και για εκείνους που δεν είχαν προσβληθεί για να τους νομιμοποιήσουμε, ώστε να μην υπάρχουν αυτά που βλέπουμε στην περιοχή μας, όπως ότι το Κτηματολόγιο αρνείται τη νομιμότητα διοικητικών πράξεων, οι οποίες δεν έχουν ακυρωθεί», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Ακολούθως, και αφού εγκριθούν από τις δύο αυτές επιτροπές, τα διαγράμματα των οικισμών θα σταλούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την τελική υπογραφή. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα στείλει την απόφαση για έγκριση στο ΣτΕ και στην συνέχεια θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα που απαιτείται.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου εμφανίστηκε ικανοποιημένος, τονίζοντας: «Η διαδικασία είναι απλούστατη εφόσον δεν έχουμε αλλαγή ορίων. Τα τοπογραφικά διαγράμματα πρέπει να είναι εξαρτημένα με συντεταγμένες.

Οφείλω να πω θερμές ευχαριστίες και στον κ. Υπουργό και στην κα Κλαπατσέα, και στους συμβούλους, τον κ. Ξιφορά και τον κ. Ψυχογιό που συνεργάστηκαν μαζί μας και μπορέσαμε απρόσμενα γρήγορα να έχουμε μία θετική εξέλιξη».

ΠΗΓΗ - GOODNET.GR

 

 

back to top