Menu
RSS

Αρχίζουν οι πανελλήνιες εξετάσεις

Αρχίζουν οι πανελλήνιες εξετάσεις

Περισσότεροι από 6.500 υποψήφιοι από την Κρήτη

 ρίχνονται στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων για μία θέση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Η «αυλαία» των εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια ανοίγει την Τετάρτη 7 Ιουνίου με πρώτο μάθημα εξέτασης την Νέα Ελληνική Γλώσσα. Μία ημέρα νωρίτερα θα ξεκινήσουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις στα ΕΠΑΛ. Οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα κρατήσουν 12 μέρες, ενώ οι μαθητές ΕΠΑΛ θα εξετάζονται για 15 μέρες. Τα ειδικά μαθήματα θα εξεταστούν από τις 22 έως τις 30 Ιουνίου. Ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων, όπως και για τις ίδιες κατηγορίες ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Στην κατηγορία των ΕΠΑΛ η εξέταση θα διαρκέσει 4 ώρες στο μάθημα: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο.

Οι υποψήφιοι σε όλη την Κρήτη

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινείται ο αριθμός των υποψηφίων της Κρήτης για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Σε όλο το νησί θα εξεταστούν 6.637 μαθητές εκ των οποίων οι 4.850 είναι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και 1.263 των ΕΠΑΛ. Παράλληλα, οι μαθητές που θα εξεταστούν προφορικά είναι 298 από τα ΓΕΛ και 226 από τα ΕΠΑΛ.

 

 

back to top