Menu
RSS

Επίσκεψη Παν. Λαφαζάνη στα Χανιά

Επίσκεψη Παν. Λαφαζάνη στα Χανιά

Λαφαζάνης κατά κυβέρνησης για το Κοντομαρί

«Βολές» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε για το θέμα της μη αναγνώρισης του Κοντομαρί ως μαρτυρικού χωριού ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) Παναγιώτης Λαφαζάνης, από τα Χανιά όπου βρέθηκε την Παρασκευή με αφορμή τη σημερινή επέτειο των 76 χρόνων από την ομαδική εκτέλεση που πραγματοποίησαν οι ναζί στο Κοντομαρί.

«Η θυσία τους δεν πήγε χαμένη και μας δείχνει τον δρόμο του πατριωτισμού που πρέπει αν ακολουθήσουμε και σήμερα», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και συνεχίζοντας επέρριψε ευθύνες στην αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών που, όπως είπε, δεν ενέκρινε την αίτηση που είχε υποβληθεί πριν από 5 χρόνια να αναγνωριστεί το Κοντομαρί ως τόπος μαρτυρίου. «Δυστυχώς μια κυβέρνηση που βλέπει περισσότερο προς τη Γερμανία και όχι προς το συμφέρον της χώρας μας απέρριψε το αίτημα παρόλο που η ΛΑ.Ε. με τον Δημήτρη Στρατούλη έκανε ενέργειες προκειμένου το αίτημα να δικαιωθεί», σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης κάνοντας λόγο για «ντροπή και όνειδος», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση «να επανεξετάσει άμεσα αυτή την κατάπτυστη απόφαση».

Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. τόνισε ακόμα ότι η δικαίωση τέτοιων αιτημάτων έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα λόγω της «αλαζονείας και της περιφρόνησης των Γερμανών απέναντι σε δίκαια αιτήματα της Ελλάδας» αλλά και γιατί πρέπει να επανέλθουν στο προσκήνιο τα αιτήματα για τις γερμανικές επανορθώσεις και του κατοχικού δανείου. «Δυστυχώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχουν βάλει στην κατάψυξη αυτό το αίτημα», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι παρότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει κοστολογήσει τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο σε πάνω από 300 δισ. ευρώ αυτά δεν εγγράφονται στον προϋπολογισμό ως απαιτήσεις από τη Γερμανία, ενώ την ίδια στιγμή εγγράφονται τα όσα οφείλει η χώρα προς τους δανειστές.

ΑΝΑΓΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Συνεχίζοντας ο κ. Λαφαζάνης μίλησε για 4ο μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει η «κυβερνητική υπαλληλία και οι μαριονέτες των Αθηνών», το οποίο όπως υποστήριξε θα περιλαμβάνει «πραξικοπηματικά και αντισυνταγματικά μέτρα και δεν θα λέει απολύτως τίποτα για το χρέος».

«Αυτά είναι τραγικά πράγματα και επιβεβαιώνουν την ανάγκη να υπάρξει μια δημοκρατική ανατροπή στη χώρα που θα πετάξει στη θάλασσα τη μνημονιακή πολιτική σαβούρα της χώρας πριν βυθιστεί όλο το εθνικό σκάφος», επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι η ΛΑ.Ε. διαθέτει εναλλακτική πολιτική πρόταση που προβλέπει μεταξύ άλλων, εθνικό νόμισμα, διαγραφή χρέους, σεισάχθεια για ιδιωτικά χρέη των κοινωνικά αδυνάτων, εθνικοποίηση των τραπεζών, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων κ.ά.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

 

back to top