Menu
RSS

Αρνητική στην πρόταση του “Κυττάρου” η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χανίων

Αρνητική στην πρόταση του “Κυττάρου” η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χανίων

Για το δωρεάν ''καλοκαιρινό σχολείο''. 

Αρνητική στην παραχώρηση τριών σχολείων της Χαλέπας (9ο, 11ο,10ο) για την πραγματοποίηση θερινών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης από το σύλλογο “Κύτταρο” ήταν η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Χανίων.
Από τα 15 μέλη, τα 13 τοποθετήθηκαν αρνητικά ενώ δύο ήταν θετικά με την προϋπόθεση ότι θα καλύπτονταν οι όροι που έβαζε η Ένωση Γονέων Δήμου Χανίων (να μην υπάρχει αντίτιμο κα.).
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Βλαζάκης ανάφερε πως όλοι αναγνωρίζουν την προσφορά του “Κύτταρου” ωστόσο, όπως είπε, η νομοθεσία δεν προβλέπει την παραχώρηση σχολείων για διάστημα δύο μηνών σε συλλόγους (εκτός των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των Δήμων) και ότι δεν μπορεί να δεχθεί ότι στα προγράμματα αυτά θα μετέχουν μόνο παιδιά από την Χαλέπα. Τόνισε επίσης ότι ο Δήμος θα υλοποιήσει δικά του προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης στο αθλητικό κέντρο της Αμπεριάς και για τα παιδιά της Χαλέπας αλλά και σε άλλες συνοικίες και περιοχές του Δήμου.
Για το Σύλλογο “Κύτταρο” ο πρόεδρος του Μανώλης Σαλεβουράκης παρουσίασε τη δράση του όλα αυτά τα χρόνια και την κοινωνική προσφορά, τόνισε πως δεν υπάρξει κανένα αντίτιμο και ότι η χρηματοδότηση της δράσης θα προέρχεται από τη Βουλή των Ελλήνων (5.000 ευρώ) και το Δήμο Χανίων (15.000 ευρώ). Επίσης υπογράμμισε πως η δράση αυτή θα καλύψει μια μεγάλη ανάγκη των γονιών της περιοχής για δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες.
Θετικός στο αίτημα του “Κυττάρου” εμφανίστηκε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας που κάλεσε τη Σχολική Επιτροπή να αποδεχθεί την πρόταση του συλλόγου.

ΠΗΓΗ - ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

back to top