Menu
RSS

Τρισάγιο στη μνήμη του Σμηναγού Κ. Ηλιάκη

Τρισάγιο στη μνήμη του Σμηναγού Κ. Ηλιάκη

Πρότυπο ανθρώπου αφοσιωμένου στο καθήκον και το χρέος αποτελεί ο σμηναγός  Κωνσταντίνος Ηλιάκης για τις νεότερες γενιές.

 Εντεκα χρόνια μετά τον ηρωικό θάνατό του, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι φορέων τίμησαν τη μνήμη του σε αρχιερατικό τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε στο μνήμα του στον Ι.Ν. Αγίου Λουκά.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη ανήμερα της επετείου ταφής του (30/5/2006) και λίγες ημέρες μετά τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Κάρπαθο. «Ολοι γνωρίζουν ποιος ήταν ο Κώστας, τι έκανε και τι συνέβη τότε. Το ζητούμενο είναι να μείνει στη μνήμη μας όχι μόνο σαν εθελοθυσία -γιατί εθελοθυσιάστηκε- αλλά πως και γιατί πρέπει ο καθένας μας να κάνει το καθήκον του από όποιο μετερίζι έχει επιλέξει να εργαστεί και να προσφέρει», σημείωσε ο αδερφός του Κωνσταντίνου Ηλιάκη, Φίλιππος και πρόσθεσε: «Αυτό πιστεύω ότι θα ήθελε και ο γελαστός πάντα Κώστας. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να είναι μαζί μας τουλάχιστον να μείνει ζωντανό το παράδειγμά του για όσους βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης αλλά και για όλους τους άλλους».

«Τιμάμε σήμερα και στα Χανιά τη μνήμη του Κ. Ηλιάκη, ενός άξιου αξιωματικού που έπεσε στο καθήκον. Αν πρέπει να θυμόμαστε κάτι όλοι εμείς είναι ότι άνθρωποι σαν αυτούς τους αξιωματικούς που θυσιάζονται για την ελευθερία και την άμυνα της πατρίδας μας, πρέπει να τους τιμούμε και να μεταλαμπαδεύσουμε τον αγώνα και την προσπάθεια τους στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

«Τιμάμε τον ήρωα Κώστα Ηλιάκη ο οποίος έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στο μυαλό, τη σκέψη και την ιστορία μας», ανέφερε ο υποπτέραρχος ε.α. Γιώργος Σπανουδάκης και πρόσθεσε: «Εγραψε ιστορία ο Κώστας, ήταν ένας ήρωας που σε μια πραγματική επιχειρησιακή αποστολή έχασε βίαια τη ζωή του. Εχουμε χρέος να τον τιμάμε σαν ήρωα. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

back to top