Menu
RSS

Ο Δήμος Χανίων ζητά χρήματα από τη Fraport για να μαζεύει τα σκουπίδια από το αεροδρόμιο

Ο Δήμος Χανίων ζητά χρήματα από τη Fraport για να μαζεύει τα σκουπίδια από το αεροδρόμιο

Στόχος η οικονομική ενίσχυση των δημοτικών ταμείων. 

Tη σύμβαση με τη Fraport για το 2017, με στόχο ο Δήμος Χανίων να εισπράξει το ποσό των 176.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου για την αποκομιδή και την εναπόθεση των απορριμμάτων, ενέκρινε στη συνεδρίαση της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Ο αρμόδιος επί των οικονομικών θεμάτων του Δήμου Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Βλαχάκης, στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι τα Χανιά είναι πρώτος Δήμος από τους δεκατέσσερις στους οποίους βρίσκονται τα Περιφερειακά Αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν στη Γερμανική Εταιρεία, ο οποίος προχωρά σε τέτοια σύμβαση.

Ο κ. Βλαχάκης τόνισε πως η σύμβαση αποτελεί μία μορφή πίεσης προς την Fraport καθώς  στους όρους της παραχώρησης προβλέπεται πλήρης απαλλαγή της εταιρείας από κάθε υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών και άλλων φόρων για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Στη σύμβαση αντέδρασαν αρκετοί Δημοτικοί σύμβουλοι κυρίως από την μειοψηφία, που τόνισαν πως ο Δήμος δεν θα πρέπει να δεχθεί να κάνει την αποκομιδή και η Fraport να αναλάβει με ίδια μέσα τις εργασίες αυτές.

Από τη μεριά της δημοτικής αρχής τονίσθηκε πως είναι δεσμευτική για τον Δήμο η σύμβαση παραχώρησης ώστε να αναλάβει αυτός την αποκομιδή και την εναπόθεση και ότι τα 176.000 ευρώ είναι ένα σεβαστό ποσό.

«Εάν δεν προχωρήσουμε στην σύμβαση, θα υποχρεωθούμε και να μαζεύουμε τα σκουπίδια τους και να μην πληρωνόμαστε καθόλου», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

«Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος καταφέρνει να εισπράξει χρήματα από το Αεροδρόμιο, το οποίο και όσο ήταν δημόσιο είχε απαλλαγή», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ Γιάννης Κουτράκης, που χαρακτήρισε από την πλευρά του τη σύμβαση «ρεαλιστική και καλά δουλεμένη». 

Η σύμβαση τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Αρνητική ψήφο έδωσαν η παράταξη του Γ. Σαρρή, ο Ν. Παπαντωνάκης και ο Σ. Ρίζος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, Γιώργος Μαυρεδάκης και Μανώλης Φραγκάκης.

ΠΗΓΗ - KRITI24.GR

 

back to top