Menu
RSS

Πού θα "πέσουν" λεφτά στα Χανιά τους επόμενους μήνες

Πού θα "πέσουν" λεφτά στα Χανιά τους επόμενους μήνες

Κονδύλι για λίφτινγκ στο Μέγαρο της Αντιπεριφέρειας Χανίων ενέκρινε η Περιφερειακή αρχή Κρήτης με τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη να γνωστοποιεί χθες ότι θα γίνει αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και αντικατάσταση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Επιπλέον εγκρίθηκε κονδύλι για την αποκατάσταση του νεοκλασικού κτιρίου επί της Ηρώων Πολυτεχνείου που στεγάζει τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Χανίων.

Στο περιθώριο επαφών του χθες στα Χανιά ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι δρομολογείται η δημοπράτηση του βιολογικού της Παλαιόχωρας και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την ολοκλήρωση αθλητικών υποδομών στα Χανιά.

Στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη ο Περιφερειάρχης συνάντησε τους δημάρχους Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη και Κισσάμου κ. Θοδωρή Σταθάκη.

Με την προϊσταμένη τεχνικών υπηρεσιών της αντιπεριφέρειας κ. Ελένη Δοξάκη συζήτησε τις λεπτομέρειες έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα οι κύριοι Αρναουτάκης και Βουλγαράκης έθεσαν επί τάπητος θέματα που αφορούν σε υποδομές, έργα περιβάλλοντος και αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το μέγαρο της Αντιπεριφέρειας Χανίων πρόκειται να δεχτεί παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης.

Εγκρίθηκε η αποκατάσταση του νεοκλασικού που στεγάζει το υγειονομικό

Ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε ότι ήδη έχει υπογραφεί το τεχνικό δελτίο για την αποκατάσταση του κτιρίου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας που θα γίνει με πόρους από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. «Για την αισθητική αναβάθμιση που σημαντικού αυτού κτιρίου η Περιφέρεια ενέκρινε τριακόσιες χιλιάδες ευρώ» είπε ο κ. Αρναουτάκης και πρόσθεσε πως άλλες εβδομήντα πέντε χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για την αντικατάσταση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού της Περιφερειακής Ενότητας.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο κ. Απόστολος Βουλγαράκης επισημαίνοντας ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η παραχώρηση του κτιρίου το οποίο η Περιφερειακή Ενότητα συνεχίζει να διεκδικεί. Στον τομέα του περιβάλλοντος δρομολογείται η δημοπράτηση του Βιολογικού της Παλαιόχωρας. Ένα έργο που είχε βαλτώσει επί σειρά ετών εξ αιτίας προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη χωροθέτηση του.

Στο περιθώριο συναντήσεων του στην αντιπεριφέρεια Χανίων ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι ο μεγάλος στόχος είναι η λειτουργία του Κολυμβητηρίου στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου για το οποίο απαιτούνται 4 εκατομμύρια ευρώ. «Κάνουμε προσπάθειες σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το δήμο Χανίων προκειμένου να βρεθούν οι πόροι, να αποκατασταθούν οι ζημιές και το έργο να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία και στους αθλητές» είπε ο κ. Αρναουτάκης.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

back to top