Menu
RSS

Στο τελικό στάδιο οι εργασίες στον επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου

Στο τελικό στάδιο οι εργασίες στον επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου

Θα ακολουθήσει μελέτη συνολικής αποκατάστασής του Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποκατασταθεί η κίνηση των οχημάτων στην οδό Ντουνόπαπα καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες αντιστήριξης του επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου.

Oεπιπρομαχώνας, τμήματα του οποίου κατέρρευσαν σε δύο φάσεις στις αρχές του Φεβρουαρίου, θα μπορεί να στηριχθεί επαρκώς με τις εργασίες που γίνονται αυτές τις ημέρες και στη συνέχεια αναμένεται να προχωρήσει η μελέτη συνολικής αποκατάστασης του.
Χθες και σήμερα συνεργεία του ανάδοχου εργολάβου εργάζονταν πυρετωδώς προκειμένου να τοποθετηθούν τα μεταλλικά ικριώματα που θα συγκρατούν το τείχος. Σήμερα αναμένεται να επιθεωρήσει το έργο κλιμάκιο από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο της αντιστήριξης κ. Γιάννης Δρακάκης επισήμανε πως «ολοκληρώσαμε την τοποθέτηση των μεταλλικών ικριωμάτων. Τη Δευτέρα φτιάξαμε τους ξυλότυπους και τοποθετήσαμε τις σωληνώσεις, τα μαδέρια και τα ξύλινα ικριώματα. Την Τρίτη θα κάνει η αρχαιολογία την παραλαβή του σιδηρού οπλισμού και την Τετάρτη θα προχωρήσουμε σε σκυροδέτηση. Πιστεύουμε ότι μέχρι την Πέμπτη το αργότερο την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η αντιστήριξη και θα μπορεί να επιτραπεί η κίνηση πεζών και οχημάτων».
Στην επόμενη φάση από την θα γίνει η μελέτη αποκατάσταση των δύο σημείων του επιπρομαχώνα που έχουν καταρρεύσει, ενώ θα ακολουθήσει μελέτη από την αρχαιολογία για την δημοπράτηση του έργου συνολικής αποκατάστασης του επιπρομαχώνα και θα εξασφαλίσει ότι δεν θα έχουμε άλλες καταπτώσεις.

ΠΗΓΗ: haniotika-nea.gr

back to top