Menu
RSS

Μία εικοσαετία υπάρχει η ρωγμή πάνω στον προμαχώνα Sabbionara

Μία εικοσαετία υπάρχει η ρωγμή πάνω στον προμαχώνα Sabbionara

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο αρχαιολόγος ΜΙχάλης Ανδριανάκης

,  πρώην Προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων, για τον προμαχώνα Sabbionara. Ο έμπειρος αρχαιολόγος σημειώνει ότι η ρωγμή δεν είναι πρόσφατη καθώς χρονολογείται εδώ και μία εικοσαετία περίπου, ενώ η σχετικά μικρή υποσκαφή του τείχους, είναι πιο πρόσφατη, αλλά δεν είναι προς το παρόν επικίνδυνη.

Η ρωγμή και η υποσκαφή του τοίχους από τη θάλασσα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην περιοχή ήδη έχουν δημιουργηθεί από τη διάβρωση μεγάλες σπηλαιώσεις(πρόσφατα υπέστη καθίζηση τμήμα του δρόμου), προκάλεσαν την ανησυχία του Δήμου Χανίων, που ζητά να ληφθούν μέτρα προστασίας και αποκατάστασης.  

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο κ. Ανδριανάκης επισημαίνει πάντως ότι είναι ανάγκη να συνεχιστεί το πρόγραμμα ανάδειξης των οχυρώσεων που έχει ουσιαστικά «βαλτώσει» λόγω μνημονίου και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται τον τελευταίο καιρό(παλιά και καινούρια).

 

Ως λύση  για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων (μεταξύ αυτών θα μπορούσε να είναι και τα προβλήματα του προμαχώνα Sabbionara) προτείνει στο Δήμο να συνάψει μια Προγραμματική Σύμβαση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων σε ετήσια βάση  με τη σύμφωνη γνώμη και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ.

ΠΗΓΗ - KRITI24.GR

back to top