Menu
RSS

Μετά από 54 χρόνια τα συσσίτια της Σπλάντζιας αντιμέτωπα με το λουκέτο.

Μετά από 54 χρόνια τα συσσίτια της Σπλάντζιας αντιμέτωπα με το λουκέτο.

Με παύση λειτουργίας απειλείται το Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας 

μετά από 54 συναπτά χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην πόλη μας.

Ο λόγος είναι η δυσκολία να αντεπεξέλθει σε οικονομικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από το φιλανθρωπικό έργο των συσσιτίων, τα οποία καθημερινά μοιράζουν 400 μερίδες φαγητό σε οικογένειες και μεμονωμένα άτομα, ενώ κάθε Σάββατο δίδονται τσάντες με τρόφιμα στις οικογένειες. Παράλληλα, στα Συσσίτια παρέχεται δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη σε ιδιόκτητο ιατρείο από 12 εθελοντές οδοντιάτρους και 2 οδοντοτεχνίτες, ενώ λειτουργεί παιδική βιβλιοθήκη με υπολογιστές για εκμάθηση.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΛΛΙΓΕΡΗ
Ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Μανώλης Καλλιγέρης, απευθύνει για ακόμα μια φορά έκκληση «στο χανιώτικο λαό και στις χανιώτικες επιχειρήσεις να μας βοηθήσουν στο έργο μας διότι έχομε πολλά έξοδα». Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «διαθέτουμε 10 καταψύκτες για τη συντήρηση των τροφίμων οι οποίοι καταναλώνουν πολύ ηλεκτρικό ρεύμα». Ο ίδιος συμπληρώνει πως «δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση οικονομικώς για αγορά τροφίμων για το συσσίτιο και φαρμάκων για το οδοντιατρείο».
«Θα σας προσκαλέσουμε όπως μπορείτε να μας βοηθήσετε  για να αντεπεξέλθουμε στο έργο μας και να διατηρηθούμε διότι κινδυνεύουμε να κλείσουμε», καταλήγει ο κ. Καλλιγέρης με την ελπίδα η τοπική κοινωνία να ανταποκριθεί στην έκκλησή του.

ΠΗΓΗ - ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

 

back to top