Menu
RSS

Σκάφος σε ακτή για να πάρει τραυματισμένο τουρίστα

Σκάφος σε ακτή για να πάρει τραυματισμένο τουρίστα
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η επιχείρηση προσέγγισης και εντοπισμού ενός Γερμανού τουρίστα που έχει τραυματιστεί στο πόδι και δύο ακόμη τουριστών.
 
Και οι τρεις παραμένουν εγκλωβισμένοι από το απόγευμα της Πέμπτης σε θαλάσσια περιοχή στην τοποθεσία Δωματάς Σφακίων στα Χανιά.
 
Σκάφος του δήμου Σφακίων που έχει μισθώσει και έχει στην διάθεση του το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανώπολης και η πυροσβεστική υπηρεσία Βρυσών, επιχειρεί να προσεγγίσει ενώ σε αυτό επιβαίνει και γιατρός για την παροχή πρώτων βοηθειών κυρίως στον αλλοδαπό τουρίστα, που έχει χτυπήσει.
 
Οι αρχές ενημερώθηκαν για το συμβάν χθες το απόγευμα μέσω του διεθνούς αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για την ασφαλή μεταφορά και των τριών ατόμων σε ασφαλές σημείο.
 
Γύρω στις 7 «έφυγε» το σκάφος για να προσεγγίσει τη περιοχή, τελικά δεν κατέστη δυνατό λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και κυρίως των θυελλωδών ανέμων που επικρατούσαν,  παρόλο μάλιστα που έφτασε σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από την ακτή.
 
Σύμφωνα με τους ίδιους τους τουρίστες πάντως που παραμένουν στο σημείο, έχουν νερό και φαγητό, δεν αντιμετωπίζουν άλλο πρόβλημα και υπάρχει επικοινωνία με τις αρχές.
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες γύρω στις 11:30, το σκάφος εντόπισε τους τουρίστες, τους προσέγγισε και πλέον είναι στη διαδικασία της επιστροφής.
Πηγή: Νέα Κρήτη
 
back to top