Menu
RSS

Στόχος να γίνει το Ρέθυμνο προορισμός κρουαζιέρας

Στόχος να γίνει το Ρέθυμνο προορισμός κρουαζιέρας

Σταθερά προσανατολισμένο στην προσέλκυση επισκεπτών κρουαζιέρας είναι το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου που συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό,

 προκειμένου από κοινού και οργανωμένα να αναδείξουν το Ρέθυμνο ως προορισμό.

Σε πρώτη φάση στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών από κρουαζιερόπλοια που δένουν στους διπλανούς νομούς και απώτερος στόχος είναι να καταστεί το Ρέθυμνο προορισμός κρουαζιέρας.

Ήδη από πέρυσι έχει ξεκινήσει η εν λόγω προσπάθεια και το Ρέθυμνο κατάφερε τη θερινή σεζόν να έχει συνολικά 6 χιλιάδες επισκέπτες από επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που έδεσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου, οι οποίοι έρχονταν με λεωφορεία στο Ρέθυμνο και πρόφεραν μια τονωτική «ένεση» στην τοπική αγορά.

Φέτος, ήδη ξεκίνησε η επισκεψιμότητα αφού το προηγούμενο Σάββατο ήρθαν δύο λεωφορεία με τουρίστες των οποίων το κρουαζιερόπλοιο έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπως επίσης είχαν έρθει άλλα δύο λεωφορεία το πρώτο Σάββατο του Απριλίου.

Η εταιρεία TUI ενημερώνει εγκαίρως το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχουν κάνει για τον αριθμό των λεωφορείων και αυτό με τη σειρά του ενημερώνει τους τουριστικούς φορείς, τον σύλλογο εστίασης, τους υπεύθυνους των μουσείων, ώστε να είναι προετοιμασμένοι και οργανωμένοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες.

Όπως είπε στην Κρητική Επιθεώρηση η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, οι εκατό περίπου επισκέπτες του Σαββάτου έφτασαν στο λιμάνι του Ρεθύμνου, από εκεί έφυγαν για το Αρκάδι όπου επισκέφθηκαν το μοναστήρι και επέστρεψαν στην παλιά πόλη για φαγητό και καφέ, πριν αναχωρήσουν για το Ηράκλειο.

Τουριστικά λεωφορεία θα έρχονται στο Ρέθυμνο κάθε Σάββατο από το Ηράκλειο, ενώ το Λ.Τ. είναι στη φάση της συνεννόηση με εταιρείες που έχουν ως προορισμό κρουαζιέρας τα Χανιά, ώστε να πετύχουν συνεργασία για τη φετινή σεζόν. Ήδη πάντως, όπως σημειώνει η κα Κουτσαλεδάκη, το Ρέθυμνο έχει πάρει πολύ καλές κριτικές και αυτό δείχνει ότι έχουν γίνει τα σωστά βήματα.

πηγή - κρητική επιθεώρηση

back to top