Menu
RSS

Συνέντευξη τύπου από την δημοτική παράταξη : «Δημοτική Πρωτοβουλία Χανιά 100/5»

Συνέντευξη τύπου από την δημοτική παράταξη : «Δημοτική Πρωτοβουλία Χανιά 100/5»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η  δημοτική παράταξη : «Δημοτική Πρωτοβουλία Χανιά 100/5»

Ακολουθεί η ανακοίνωσή : 

Την Τετάρτη βιώσαμε μια ακόμη πράξη της "Νέας Αντίληψης" για τα Χανιά. Μια δημοτική παράταξη, που τυγχάνει να είναι η δημοτική αρχή, στα μέσα της δημοτικής της θητείας ανοίγει την προεκλογική περίοδο με εκδηλώσεις και έγχρωμα φυλλάδια.

 

                Ενώ ο "Καλλικράτης" προβλέπει ετήσια λογοδοσία του Δημάρχου -πράγμα που έκανε τόσο η Περιφέρεια και πολλοί άλλοι Δήμοι, μια διαδικασία που πραγματοποιείται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και που συμμετέχουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και οι πολίτες, έχοντας την δυνατότητα να κάνουν παρατηρήσεις και κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος Χανίων, όχι μόνο δεν έπραξε τούτο, αλλά πραγματοποίησε μια καθαρά προεκλογική εκδήλωση -παράσταση για έναν- πιεζόμενος από την αγανάκτηση των πολιτών για την απουσία και την ανικανότητα της δημοτικής αρχής, θέλοντας να δηλώσει παρών.

                Ο Δήμαρχος Χανίων παρουσίασε μία κατάσταση η οποία διαψεύδεται από την πραγματικότητα και την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Για ποιο οδικό δίκτυο μιλάμε όταν όλοι αναγνωρίζουν την αδυναμία να αντιμετωπιστεί  ακόμη και το κλείσιμο μίας λακκούβας;

Ποιος δε γνωρίζει την άθλια κατάσταση των πεζοδρομίων και την έλλειψη συντήρησης τους;

Ποιος θα περίμενε ότι ο καλλικρατικός δήμος Χανίων θα έφθανε στο σημείο να δηλώσει αδυναμία αλλαγής λαμπτήρα φωτισμού σε δημοτική κοινότητα;

Για ποια λύση του κυκλοφοριακού συζητάμε την στιγμή που παραμένουν κλειδωμένες στα συρτάρια η κυκλοφοριακή μελέτη και η μελέτη των ποδηλατοδρόμων;

Για ποια καθαριότητα να μιλήσουμε όταν το πρώτο θέμα στις παρατηρήσεις των επισκεπτών και των πολιτών είναι το χαμηλό επίπεδο της καθαριότητας;

Για ποιες διαδικασίες διαφάνειας μιλάμε όταν από ολιγωρία και αδυναμία δεν πετύχαμε την μεγάλη εργολαβία για την καθαριότητα, δαπανώντας μεγάλα ποσά σε απ' ευθείας αναθέσεις με την διαδικασία του κατ' επείγοντος;

 

                Αυτό που κατά βάση έπραξε η παρούσα δημοτική αρχή –και επιβεβαιώνεται από το φυλλάδιο που η ίδια εξέδωσε- δεν είναι άλλο από το να ολοκληρώσει, να ενισχύσει (κατά τη δήλωση του κ. Δημάρχου) και να εγκαινιάσει έργα που οραματίστηκαν, σχεδίασαν -και σε μεγάλο βαθμό υλοποίησαν- προηγούμενες δημοτικές αρχές. Έργα όπως:

Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου

Παλιό τελωνείο

Γήπεδο Μοναχής Ελιάς

Παιδικές χαρές

Παιδικοί σταθμοί

Κοινωνικό παντοπωλείο

Τα κοινόχρηστα ποδήλατα

Ο δημοτικός χώρος στάθμευσης στην Περίδου

Μουσείο οικίας Θεοδωράκη

Κτίριο βιβλιοθήκης

 

Εκείνο που στην πραγματικότητα πιστώνεται ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή είναι οι υποσχέσεις ότι ΘΑ μελετήσουν και ΘΑ υλοποιήσουν έργα.

                Μελέτες, όπως αυτή της ακτής Παπανικολή στη Νέα Χώρα, σχεδιάστηκαν για το θεαθήναι αφού, πρακτικά, είναι αδύνατο να εφαρμοστούν. Δε λαμβάνουν δε υπόψη τους την λειτουργία και την αισθητική των επιχειρήσεων.

Όσον αφορά το θέμα της δημιουργίας σχολικών μονάδων μέσω ΣΔΙΤ με ποσά εκατομμυρίων (25.000.000) που ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Τον πληροφορούμε ότι με την αλλαγή της νομοθεσίας και τις δυσκολίες που προκύπτουν (Ν.4412/16) μεταθέτουν στο μέλλον την προώθησή τους.

 

               

Βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο θητείας της δημοτικής αρχής, μιας ομάδας που στερείται συντονισμού, με διαφορετικές προσωπικές θεωρήσεις και στρατηγικές, στερούμενη παντελώς πυξίδας. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στο Δήμαρχο ότι ο Δήμος έχει συνέχεια. Τον παρακαλούμε, λοιπόν, όπως οφείλει, να πιάσει δουλειά γιατί υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής είναι να σχεδιάζει και να αφήνει στην επόμενη έργο προς υλοποίηση. Αν δεν το συνειδητοποιήσει αυτό ο Δήμαρχος και η ομάδα του, θα είναι καταστροφικό για τον δήμο και τους πολίτες.

 

back to top