Menu
RSS

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κος Βασίλης Διγαλάκης αναφορικά με το κολυμβητήριο στην περιοχή Ακρωτήρι στα Χανιά

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κος Βασίλης Διγαλάκης  αναφορικά με το κολυμβητήριο στην περιοχή Ακρωτήρι στα Χανιά

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, κος Βασίλης Διγαλάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fmστην εκπομπή «Σεμνά και ταπεινά»  με τους  δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Αναφορικά με το κολυμβητήριο στην περιοχή Ακρωτήρι στα Χανιά

Β.ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ: Το κολυμβητήριο κτίστηκε σε οικόπεδο του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά. Είχε γίνει αίτημα στο Πολυτεχνείο το 2001 και αποφασίστηκε η παραχώρηση του οικοπέδου προκειμένου να αναγερθεί το κολυμβητήριο το οποίο στη συνέχεια θα δημιουργείτο ένας φορέας από τους δήμους Ακρωτηρίου και Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης και την Περιφέρεια και τη Νομαρχία για να λειτουργήσει το κολυμβητήριο.

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 2007 αλλά το κολυμβητήριο δεν παραλήφτηκε ποτέ από τον φορέα που το κατασκεύασε.

Αυτό που έγινε είναι διοικητική παραλαβή που σημαίνει ότι ο φορέας που το επιβλέπει δεν μερίμνησε για να κάνει την επίβλεψη και να παραλάβει το έργο, εκπνέουν κάποιες προθεσμίες και από εκεί και πέρα με πράξη διοικητικής παραλαβής ο εργολάβος δεν έχει καμία άλλη υποχρέωση. Αυτό οδήγησε στο να έχει το έργο σοβαρές κατασκευαστικές ατέλειες που τις βρήκαμε τώρα.  Μετά την ολοκλήρωση του έργου δεν δημιουργήθηκε ποτέ ο φορέας που θα λειτουργούσε το κολυμβητήριο, αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην επιβλέπει κανείς το κολυμβητήριο, να μπουν μέσα διάφοροι και να αρχίσουν οι κλοπές  και λεηλασίες. Αυτή τη στιγμή το κολυμβητήριο είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση έχουν φύγει κομμάτια από τη στέγη, έχει κλαπεί όλος ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, ο χαλκός κλπ. 

Όταν εμείς αναλάβαμε ως διοίκηση το 2013 όταν είδα αυτή την κατάσταση επικοινώνησα με την Γενική Γραμματείας Αθλητισμού τους είπα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και υπογράφηκε μια σύμβαση το 2014 προκειμένου να γίνουν μια σειρά από ενέργειες. Αρχικά φροντίσαμε να σταματήσει αυτό το πλιάτσικο που γινόταν στο κολυμβητήριο, στη συνέχεια προχωρήσαμε σε μια μελέτη αποκατάστασης για να δούμε τι κοστίζει για να μπορέσει να φτάσει στο σημείο το κολυμβητήριο να είναι λειτουργικό και επίσης μια μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης.

Αυτές οι μελέτες ολοκληρώθηκαν, έχουμε τεύχη δημοπράτησης και είμαστε στη φάση αναζήτησης πόρων για να δούμε αν θα μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε κάποια στιγμή.

 

Β.ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ: Το κόστος για την ανακατασκευή ανέρχεται στα 3 εκ. € σαν δημόσιο έργο, προφανώς όταν δημοπρατηθεί θα υπάρχει κάποια έκπτωση από τον ανάδοχο.  Έχουμε συμπεριλάβει το έργο τις προτάσεις μας προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που χρηματοδοτεί υποδομές στα πανεπιστήμια, ελπίζω να βρεθεί κάποια στιγμή η χρηματοδότηση για να λειτουργήσει.

 

back to top