Menu
RSS

Ανακοίνωση για το φλέγον ζήτημα του Πειραματικού Λυκείου

Ανακοίνωση για το φλέγον ζήτημα του Πειραματικού Λυκείου

 

Από το Σύλλογο Γονέων του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων
Σε αυτό το σημείο, στο τελικό στάδιο που φτάσαμε, εκπληρώνοντας τον στόχο μας ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Πειραματικού Γυμνασίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πρόθεση μας ήταν πάντα να βρεθεί λύση για την ίδρυση και στέγαση Πειραματικού Λυκείου, χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία των υπολοίπων σχολικών μονάδων της πόλης μας. 
Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η υλοποίηση ενός δικτύου πειραματικών σχολείων μόνο όφελος μπορεί να φέρει σε μια τοπική κοινωνία. Ξεπερνώντας τις επιθετικές συμπεριφορές και τα σχόλια που δεχτήκαμε τόσο καιρό, δεν σταματήσαμε να προσπαθούμε με ανοιχτά χαρτιά για αυτόν τον σκοπό. 
Εξετάζοντας τις λύσεις δεκάδων κτιρίων, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν προτάσεις μελών του Συλλόγου μας, καταλήξαμε στο κτίριο Παπαδόπετρου, το οποίο θεωρούμε ως την πλέον ενδεδειγμένη προσωρινή λύση, μιας και ο στόχος μας είναι η δημιουργία Πειραματικού Λυκείου στα 20 στρέμματα που μας έχει πρόσφατα παραχωρήσει το Πολυτεχνείο. 
Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε όσους βοήθησαν προς τη εξεύρεση αυτής της λύσης δημόσια, καθώς επίσης και όλα τα μέλη του συλλόγου μας, όπου όλοι μαζί στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια μας για εύρεση κτιρίου στέγασης του Πειραματικού Λυκείου. Ευχαριστούμε και όσους αναγνώρισαν την προσπάθεια μας και την αξιοπρεπή στάση μας στα γεγονότα.
Η απόδειξη ότι όλοι μαζί μπορούμε, ήρθε από τον σύλλογο μας, όπου κατάφερε σε τρεις μέρες να ολοκληρώσει με επιτυχία και να φέρει εις πέρας μια αποστολή, ακόμη και αν δεν ήταν δική του δουλειά. Είμαστε περήφανοι που ο φάκελος του κτιρίου Παπαδοπέτρου ετοιμάστηκε τόσο σύντομα με επιτυχία και παραδόθηκε έγκαιρα στα χέρια του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω του αντιδημάρχου παιδείας κ. Αντώνη Βαρδάκη. 
back to top