Menu
RSS

Επιδημιολογικό τίμημα από το άνοιγμα του τουρισμού στην Κρήτη

Επιδημιολογικό τίμημα από το άνοιγμα του τουρισμού στην Κρήτη

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στα διεθνή αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου από το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στα διεθνή αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου από το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού μέχρι και τις 16 Αυγούστου φτάνει τα 50, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας.

Aπό αυτά, τα 27 είναι ενεργά και βρίσκονται σε απομόνωση στα ξενοδοχεία καραντίνας του νησιού, εκτός από την 42χρονη που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ηράκλειο. Σε όλη την Ελλάδα, εντοπίστηκαν 615 εισερχόμενα κρούσματα, κυρίως από Ρουμανία (88), Βουλγαρία (86), Σερβία (80) Αλβανία (63) και Σουηδία (29), ενώ οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι συνεχίζονται και επεκτείνονται στον εσωτερικό τουρισμό.
Στο μεταξύ, η επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου σε Χανιά και Ηράκλειο το τελευταίο δεκαήμερο, αποτυπώνεται στον χάρτη επιτήρησης της νόσου που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ. Ειδικότερα, οι περιφερειακές ενότητες Χανίων και Ηρακλείου, έχουν καταγράψει πάνω από 10 κρούσματα μέσα σε 10 ημέρες και κατατάσσονται στην τρίτη από τις τέσσερις κατηγορίες επίπτωσης, με 10 – 49 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Την ίδια ώρα τα συνολικά κρούσματα που έχουν καταγράψει από την αρχή της πανδημίας, παραμένουν στην ίδια κατηγορία στον σχετικό χάρτη, δηλαδή είναι κάτω από 50.

back to top