Menu
RSS

Δράσεις πρόληψης σακχαρώδη διαβήτη στα Χανιά

Δράσεις πρόληψης σακχαρώδη διαβήτη στα Χανιά

Το “Διαβητικό” χωριό ταξιδεύει στα Χανιά στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου.
Οι δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και εκπαίδευσης όχι μόνο των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, 

αλλά και του γενικότερου πληθυσμού θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου από τις 4 μ.μ. ως τις 9.15 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (επιστημονικό – διαδραστικό πρόγραμμα) και το Σάββατο 23 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί και έως το απόγευμα στην πλατεία Αγοράς (“Διαβητικό” χωριό).
Τη δράση συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) με την Αντιπεριφέρεια Χανίων και τον Δήμο Χανίων και με τη συνεργασία του τοπικού της Συλλόγου Διαβητικών Κρήτης.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «πριν την έναρξη της ανοιχτής δράσης του “Διαβητικού” χωριού (22 και 23 Οκτωβρίου 2016) και συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου 2016, θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων συζητήσεις – workshops, για την εκπαίδευση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και εκπαιδευτικό σεμινάριο που θα απευθύνεται στους επαγγελ- ματίες υγείας με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Οσοι επιθυμούν να παραβρεθούν στην εκδήλωση, η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. σε συνεργασία με το Σύλλογο Διαβητικών Κρήτης και την ευγενική προσφορά του ΚΤΕΛ Χανιών – Ρεθύμνου – Ηρακλείου, έχουν μεριμνήσει για τη μετακίνηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Σύλλογο Διαβητικών Κρήτης, Τηλ. 2821099669».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του “Διαβητικού” χωριού και τις ώρες των ποικίλων δράσεων μπορείτε να επισκεφτείτε τα παρακάτω link: http://www.diavitiko-xorio.gr/, http://glikos-planitis.gr/

Σημειώνεται ότι «ο σακχαρώδης διαβήτης, όπως αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), έχει εξελιχθεί πλέον σε μάστιγα της εποχής μας. Στη χώρα μας, ο αριθμός των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, είναι 1.258.911 άτομα. Η ενημέρωση, η πρόληψη, αλλά και η εκπαίδευση των πασχόντων αποτελούν τρεις βασικούς πυλώνες των στόχων της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.

Η δομή της εκδήλωσης θα είναι και πάλι θεματικές “γειτονιές” που θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό, διαδραστικό περιεχόμενο, αλλά και διάφορα happening».

Πηγή : haniotika-nea.gr

back to top