Menu
RSS

Σαφείς εντολές Χατζηδάκη και για την Κρήτη: Κατεδαφίστε άμεσα τα αυθαίρετα στα δάση, τις παραλίες και τα ρέματα!

Σαφείς εντολές Χατζηδάκη και για την Κρήτη: Κατεδαφίστε άμεσα τα αυθαίρετα στα δάση, τις παραλίες και τα ρέματα!

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας 

Σε κατηγορηματικό τόνο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης,καλεί με επιστολή του τις 7 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να υλοποιήσουν άμεσα τις κατεδαφίσεις τελεσίδικα αυθαίρετων κατασκευών.

 

Πρόκειται για αυθαίρετα σε δάση, δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, περιοχές αιγιαλού παραλίας, ρέματα και εν γένει σε προστατευόμενες περιοχές.

Ο κ. Χατζηδάκης ζητεί δε να λάβει ενημέρωση από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ενημέρωση για τις άμεσες ενέργειές τους μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Στην επιστολή του, δίνει το στίγμα της πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης διαμηνύονταςστους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων:

«Η μηδενική ανοχή σε τέτοιες παράνομες δραστηριότητες βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνολικά της κυβέρνησης, αλλά και προσωπικά του Πρωθυπουργού. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις. Δεν είμαστε εδώ για να αναπαράγουμε παθογένειες του παρελθόντος. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αντιστοιχούν για να προστατέψουμε το περιβάλλον μας με πράξεις, όχι με λόγια. Είμαι σίγουρος πως όλοι μοιραζόμαστε την πεποίθηση

ότι οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, ο οποίος αποτελεί την πιο πλούσια κληρονομιά που αφήνουμε τα παιδιά μας».

Τα συγκεκριμένα έργα κατεδάφισης τελεσίδικα αυθαίρετων κατασκευών των Αποκεντρωμένων έχουν ήδη ενταχθεί στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2019» ύψους6,28 εκατ. ευρώ. Όπερ σημαίνει ότι τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα και απομένει η άμεση ενεργοποίηση των Αποκεντρωμένων.

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Κρήτηςέχουν ενταχθεί τα έργαεκτέλεσης κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευώνσε ευαίσθητα περιβαλλοντικές περιοχές (αιγιαλός, παραλίες, δάση). Συνολικός προϋπολογισμός 1.135.000 ευρώ.

back to top