Menu
RSS

Προς κλείσιμο το κυνοκομείο Κάινας με εισαγγελική διάταξη

Προς κλείσιμο το κυνοκομείο Κάινας με εισαγγελική διάταξη

Την οριστική παύση λειτουργίας του κυνοκομείου στο χωριό της Κάινας δρομολογεί, σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία, ο Δήμος Αποκορώνου έπειτα από την εισαγγελική διάταξη που ορίζει τον Δήμο συνδιαχειριστή των ζώων μαζί με την ιδιοκτήτρια του χώρου. 

Nα σημειώσουμε ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου καταφυγίου ζώων, που φιλοξενεί περίπου 170 σκυλιά, χωρίς όμως να πληροί τις νόμιμες προδιαγραφές, έχει προκαλέσει κατ’ επανάληψη τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ζητούν το κλείσιμό του και την απομάκρυνση των ζώων. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φιλοζωικών οργανώσεων, της τοπικής κοινωνίας της Κάινας και του Δήμου Αποκορώνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.Ν.”, το κλίμα στη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα καλό. Από την πλευρά του ο Δήμος Αποκορώνου δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, να βοηθήσει στην καλή λειτουργία του καταφυγίου όσο διάστημα αυτό θα λειτουργεί, συνεισφέροντας υλικά και τεχνικά στη σωστή φροντίδα (καθαριότητα, διατροφή, κτηνιατρική περίθαλψη κ.ά.) των ζώων που φιλοξενούνται σήμερα στο καταφύγιο.

Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε ότι το κυνοκομείο θα σταματήσει να δέχεται άλλα ζώα, με απώτερο στόχο μέσα σε έναν χρόνο περίπου να απομακρυνθούν όλα τα σκυλιά που φιλοξενούνται σήμερα εκεί και να παύσει οριστικά η λειτουργία του χώρου ως παράτυπου καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Να αναφέρουμε τέλος ότι για το συγκεκριμένο θέμα και τις τελευταίες εξελίξεις έχει προγραμματιστεί για σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου των φιλοζωικών οργανώσεων και της Δημοτικής Αρχής Αποκορώνου στο Επιμελητήριο Χανίων στις 12 το μεσημέρι.

 

Πηγή : haniotika-nea.gr

back to top