Menu
RSS

Πρεμιέρα σήμερα των παραστάσεων του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης.

Πρεμιέρα  σήμερα  των παραστάσεων του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης.

Με την θεατρική παράσταση « Γιοί και κόρες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβρινού ανοίγει  σήμερα  Παρασκευή 6 Μαρτίου η αυλαία για το 2020 των παραστάσεων , δράσεων και εκδηλώσεων του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης.

Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στο  Βενιζέλειο  Ωδείο Χανίων και όπως τόνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου η νέα  Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ Σοφία Μαλανδράκη , « η συγκεκριμένη παράσταση σηματοδοτεί ουσιαστικά την  επανεκκίνηση του θεάτρου».

Όπως ακόμα επεσήμανε , «  γίνεται πλέον μια νέα αρχή από το ΔΗΠΕΘΕΚ , τα πρώτα βήματα θα είναι μετρημένα και θα γίνονται με την απαραίτητη προσοχή».

Την νέα προσπάθεια του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης στηρίζει  και ο Δήμος Χανίων και όπως τόνισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο

 αντιδήμαρχος Χανίων και Αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ . Γιάννης Γιαννακάκης,¨ « πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, να φιλοξενηθεί στο χώρο του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης».

Η Καλλιτεχνική   διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ  Έφη Θεοδώρου ανέπτυξε τον σχεδιασμό της νέας διοίκησης που όπως μεταξύ άλλων τόνισε , « στοχεύει στο να ξαναφέρει το κοινό ξανά κοντά  στο θέατρο».

Όσο αφορά την παράσταση, « Γιοι και Κόρες», μετά την πρεμιέρα θα  συνεχιστεί  μέχρι τέλος Μαρτίου στο  Βενιζέλειο Ωδείο , με ενδιάμεσους σταθμούς  περιοχές της ενδοχώρας του Νομού Χανίων (Μάλεμε 12/3, Βάμος 19/3, Κάντανος 26/3, Κίσσαμος 10/4). Στη συνέχεια η παράσταση θα ταξιδέψει στο Ρέθυμνο (1-2 Απριλίου) και στο Ηράκλειο (5-8 Απριλίου).

back to top