Menu
RSS

Λαμπρές εκδηλώσεις για την Ένωση Κρήτης με την Ελλάδα

Λαμπρές εκδηλώσεις για την Ένωση Κρήτης με την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία να σέβεται στο ακέραιο το σύνολο του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, έστειλε σήμερα από τα Χανιά όπου παρίσταται στις εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι "εμβληματική επέτειος της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, την 1η Δεκεμβρίου 1913, και η οποία οφείλεται και στην ηγετική φυσιογνωμία του Ελευθερίου Βενιζέλου, συνιστά αστείρευτη πηγή διδαγμάτων για τον λαό και το έθνος μας". 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, παρουσία πολικών, θεσμικών και στρατιωρχικών αρχών.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. 


Μετά το τέλος της Δοξολογίας σχηματίστηκε  πομπή για την μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά όπου έγινε η επίσημη τελετή έπαρσης. 
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνηθηκε από το Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, και στην συνέχεια έγινε Έπαρση της Σημαίας από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ακολουθησε διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 και πτήση επίδειξης demo flight από α/φ F-16 BLK 52+ πάνω από το χώρο της εκδήλωσης από τον ιπτάμενο Γιώργο Παπαδάκη που έχει πάνω από 1.500 ώρες πτήσης και ανήκει στην ομάδα «Ζεύς». Αυτή ήταν η τελευταία του επίδειξη στην ομάδα.

Το προγραμμα περιελάμβανε ακόμα επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, με παρουσίαση νέων εκθεμάτων-δωρεών, και στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων στο ιστορικό καφέ ''Κήπος". 

back to top