Menu
RSS

ΕΣΗΕΠΗΝ: Συνάντηση με φορείς στα Χανιά για τα προβλήματα των δημοσιογράφων

ΕΣΗΕΠΗΝ: Συνάντηση με φορείς στα Χανιά για τα προβλήματα των δημοσιογράφων

Στα Χανιά βρίσκονται μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησλιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Μέλος της ΠΟΕΣΥ)

Την Πέμπτη το πρωί είχαν μια σειρά από επαφές με φορείς των Χανίων, με σκοπό την ενημέρωσή τους που αφορά συγκεκριμένα τον δημοσιογραφικό κλάδο και τα προβλήματα που αυτός αντιμετωπίζει, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Στα Χανιά βρίσκονται ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Αντώνης Παπουτσάκης, ο πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΤΕΑΣ) Θανάσης Μπαμπανέβας και ο αντιπρόεδρος του ΤΕΑΣ Αντώνης Παπουτσάκης.

Είχαν συναντήσεις αρχικά με τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογέρη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων Γιώργο Φραγκιαδάκη και αντιδημάρχους Χανίων και κατέληξαν στο ΕΒΕΧ όπου είχαν εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αντώνη Ροκάκη και στη συνέχεια με Δήμαρχο και εκπροσώπους Δήμων όλου του Νομού Χανίων, στην οποία έδωσαν το "παρών" ο Δήμαρχος Πλατανιά Γ. Μαλανδράκης, οι Αντιδήμαρχοι Κισάμου, Καντάνου Σελίνου και Αποκορώνου κκ. Χριστουλάκης, Μπικάκης και Μπενάκη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Σφακίων Στ. Ψαρουδάκης.

 

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ ανέφερε στους εκπροσώπους των Δήμων ότι απαιτείται να υπάρχουν οργανωμένα Γραφεία τύπου στους Δήμους και μάλιστα αυτό, είτε πρέπει να ενταχθεί στο οργανόγραμμα, είτε να καλύπτεται η μία θέση Ειδικού Συνεργάτη, από επαγγελματία δημοσιογράφο. "Σκοπός της ενημέρωσης που κάνουμε είναι ότι τέτοιες θέσεις στους Δήμους θα πρέπει να καλύπτονται από επαγγελματίες δημοσιογράφους", επεσήμανε ο Κυριάκος Κορτέσης.

Οι εκπρόσωποι των Δήμων βλέπουν με θετικό μάτι μια τέτοια προοπτική, ώστε το γραφείο τύπου του εκάστοτε Δήμου να έχει την οργάνωση που απαιτείται, τόσο στο κομμάτι της ενημέρωσης όσο και της ευρύτερης επικοινωνίας με τους πολίτες.

Κάτι ανάλογο συζητήθηκε νωρίτερα και στη συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΠΗΝ με τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ Αντώνη Ροκάκη, ο οποίος τόνισε ότι θα προτείνει να υπάρχει σε όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος, μια μόνιμη θέση δημοσιογράφου,αφού η ενημέρωση και η επικοινωνία αποτελούν βασική δομή για την προβολή δράσεων και την ενημέρωση επιχειρηματιών και πολιτών.

back to top