Menu
RSS

Η Ρουμανία είναι η 14η χώρα στην οποία δραστηριοποιείται ο EHICA

Η Ρουμανία είναι η 14η χώρα στην οποία δραστηριοποιείται ο EHICA

Δυο ιστορικά Καφέ της Ρουμανίας τα νέα μέλη του EHICA


H Ρουμανία αποτελεί τη 14η χώρα στην οποία δραστηριοποιείται ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης και μια από τις χώρες απ΄όπου θα "περνάει" η Πολιτιστική Διαδρομή "Δρόμος Ιστορικών Καφέ".

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του EHICA, Βασίλης Σταθάκης, είχε την τιμή και τη χαρά να καλωσορίσει στον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης ένα από τα πλέον ιδιαίτερα Καφέ της Ρουμανίας, το Καφέ που στεγάζεται στο Brukenthal Castle στο Arvig της Ρουμανιας. Με ιστορία που ξεκινά από το 1788, το Καφέ ήταν κάποτε ο αγαπημένος χώρος όπου ο βασιλιάς, με τους ακολούθους του και τους καλεσμένους του απολάμβαναν τον... καφέ τους! Μάλιστα, ο βασιλιάς, λάτρης του καφέ, είχε φροντίσει ώστε στον υπέροχο κήπο του παλατιού να καλλιεργούνται οι αγαπημένες του ποικιλίες καφέ!

Aκολούθησε το Ιστορικό  Καφέ Festival ‘39 στη Braşov της Ρουμανιας με ιστορία που ξεκινά από το 1910! Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο Καφέ με έντονη ρετρό διάθεση και διακοσμητικά αντικείμενα των περασμένων αιώνων.

Με τα νέα μέλη, τα Ιστορικά Καφέ - μέλη του EHICA ανέρχονται πλέον στα 60, ενώ οι χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Σύνδεσμος είναι 14.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του EHICA, Βασίλης Σταθάκης, ταξίδεψε στη Ρουμανία με αφορμή το 9o διεθνές συμβουλευτικό Forum "Πολιτιστικές Διαδρομές" του Συμβουλίου της Ευρώπης που διεξήχθη στο Sibiu της Ρουμανίας 2-4 Οκτωβρίου 2019, προκειμένου να παρουσιάσει το 10ο διεθνές συμβουλευτικό  Forum "Πολιτιστικές Διαδρομές" του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα διεξαχθεί στα Χανιά 7-9 Οκτωβρίου 2020.  



 


 

back to top