Menu
RSS

Εντατικοί έλεγχοι για τα τραπεζοκαθίσματα

Εντατικοί έλεγχοι για τα τραπεζοκαθίσματα

Με εντατικούς ελέγχους θα κυλήσει το επόμενο διάστημα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου με «φόντο» την ανεξέλεγκτη πολλές φορές εξάπλωση τραπεζοκαθισμάτων που δημιουργούν «ασφυξία» στο ιστορικό κέντρο πόσω μάλλον σε περιπτώσεις που υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα από την κανονιστική όρια.

 Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος επιχειρεί να βάλει «τάξη» στο φαινόμενο μέσα από ελέγχους αλλά και ενδεχόμενα πρόστιμα για τυχόν παραβάτες, διαδικασία που θα κορυφωθεί τον Αύγουστο ενώ ήδη από σήμερα θα ξεκινήσει η διαγράμμιση των χώρων στο πλαίσιο της νέας κανονιστικής.
Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τις αρμόδιες υπηρεσίες την καλοκαιρινή περίοδο και δυστυχώς διαπιστώνεται διαχρονικά πλήθος παραβάσεων. Όπως έχει επισημανθεί και σε παλαιότερα μας δημοσιεύματα απόρροια της μη τήρησης της κανονιστικής είναι μεταξύ άλλων και το ζήτημα της προσβασιμότητας στην παλιά πόλη. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ανάγκης που ένα ασθενοφόρο ή όχημα της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας πρέπει να μπορεί να προσεγγίσει σημεία στα στενά του ιστορικού κέντρου, το μέγεθος του προβλήματος είναι πιο εμφανές ενώ μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Συνεπώς, η αναγκαιότητα περιορισμού των παραβάσεων είναι επιτακτική και αυτό καλούνται να εφαρμόσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου η επιχειρηματική δραστηριότητα να μπορεί να συνυπάρχει αρμονικά με την κατοίκηση, τον τουρισμό με επίκεντρο τον σεβασμό και την ασφάλεια των πολιτών. Άλλωστε, αυτή είναι η βασική φιλοσοφία στην οποία κινείται και η νέα κανονιστική για την παλιά πόλη.

Τη φετινή χρονιά, μετά την ψήφιση της νέας κανονιστικής η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου καλείται να προχωρήσει σε νέες διαγραμμίσεις στους χώρους όπου επιτρέπεται η εξάπλωση των τραπεζοκαθισμάτων, ενώ οι ιδιοκτήτες οφείλουν να συμμορφώνονται στους κανονισμούς και να τηρούν όσα προβλέπει η άδειά τους.
Από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι νέες διαγραμμίσεις στην παλιά πόλη ώστε οι επαγγελματίες να γνωρίζουν το περιθώριο εντός του οποίου μπορούν να προεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων τους. Έως τα τέλη Ιουλίου και για τους επόμενους μήνες θα κορυφωθούν οι έλεγχοι από τους τρεις υπαλλήλους του Δήμου που έχουν αναλάβει και την εποπτεία του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.
Σε πρώτη φάση, όπως ανέφερε, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ρεθύμνου κ. Στέλιος Σπανουδάκης, μόλις ολοκληρωθούν οι διαγραμμίσεις, οι υπάλληλοι θα ενημερώνουν και θα προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες που διαπιστώνεται ότι έχουν υπερβεί τα επιτρεπόμενα όρια. «Μέχρι τα τέλη Ιουλίου οι έλεγχοι θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα τόσο σε ό,τι αφορά τα όρια, όσο και για τα πρόστιμα. Τον Αύγουστο θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και θα επιβάλλονται πρόστιμα στους παραβάτες. Αυτό που θα ελέγχουμε είναι αφενός αν στο χώρο όπου διαπιστώνουμε εξάπλωση τραπεζοκαθισμάτων επιτρέπεται να υπάρχουν, αφετέρου δε αν είναι στο όριο που δικαιούνται ο εκάστοτε επαγγελματίας σύμφωνα με τις άδεια που διαθέτει. Αν ξεπερνά το όριο τότε τα πρόστιμα θα υπολογίζονται ανάλογα με τα τετραγωνικά υπέρβασης», επεσήμανε ο κ. Σπανουδάκης.

 

Πηγή : goodnet.gr

 

back to top