Menu
RSS

Έπεσαν οι υπογραφές για τις μελέτες του βιολογικού της Αλμυρίδας

Έπεσαν οι υπογραφές για τις μελέτες του βιολογικού της Αλμυρίδας

Μέχρι τον Αύγουστο του 2017 εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τον βιολογικό της Αλμυρίδας ο οποίος αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα, ο Δήμος προχωράει τις διαδικασίες για την αγορά του οικοπέδου που θα χωροθετηθεί ο βιολογικός, ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ειδικότερα οι προγραμματικές συμβάσεις για την εκπόνηση των μελετών του έργου συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων τουριστικής περιοχής Αλμυρίδας και οικισμών Πλάκας, Κόκκινου Χωριού, Καμπιών, Άσπρου και Αγ. Βασιλείου υπογράφηκαν την Τετάρτη από τον Δήμο Αποκορώνου και τους ανάδοχους. Οι συμβάσεις προβλέπουν την εκπόνηση ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης, οριστικής υδραυλικής μελέτης, οριστικής μελέτης υποθαλάσσιου αγωγού και προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση (Π.Π.Ε) και έχουν συνολικό προϋπολογισμό περίπου 40.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

«Παρά τις στενές οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Αποκορώνου ο Δήμος επενδύει σε μελέτες προκειμένου να είναι ώριμες όταν θα ανοίξουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα και να ενταχθούμε μεγάλα αναπτυξιακά έργα δίνοντας μια προοπτική ανάπτυξης στον Αποκόρωνα», σημείωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης και πρόσθεσε ότι για την τριετία 2015-2017 ο Δήμος έχει αναθέσει μελέτες συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 400.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον βιολογικό της Αλμυρίδας ανέφερε ότι θα ενισχύσει την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής και την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξή της. Σημείωσε ακόμα ότι ο Δήμος προχωράει τις διαδικασίες για την αγορά του οικοπέδου -το οποίο έχει κριθεί κατάλληλο για να χωροθετηθεί ο βιολογικός τύπου compact- ενώ έχουν εντοπιστεί και τα σημεία που θα τοποθετηθούν τα αντλιοστάσια και ο υποθαλάσσιος αγωγός. 

Ο κ. Κουκιανάκης τόνισε επίσης ότι το έργο θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και υπογράμμισε ότι η δημιουργία του βιολογικού είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή καθώς είναι βέβαιο ότι τα επόμενα 20 χρόνια -δεδομένης της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής- θα υπάρξει σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα τόσο στη θαλάσσια όσο και στη στεριά.

Εκ μέρους της μελετητικής ομάδας ο Κώστας Πρωτοπαπαδάκης ευχαρίστησε τον Δήμο Αποκορώνου για την εμπιστοσύνη και χαρακτήρισε τις μελέτες που θα εκπονηθούν πολύ μεγάλου ειδικού βάρους για την περιοχή. «Όπως γνωρίζετε ο οικισμός Αλμυρίδας είναι ένας από τους ελάχιστους παραθαλάσσιους που σήμερα στερείται παντελώς οποιασδήποτε μελέτης αποχέτευσης. Το δικό μας αντικείμενο είναι να προταθεί μια υπερσύγρχονη εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών λυμάτων και να καλύψουμε τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής (η μονάδα θα είναι για 7.000 ισοδύναμους κατοίκους). Η μελετητική ομάδα θα δείξει τη μέγιστη σοβαρότητα και ταχύτητα για να ανταποκριθεί στο έργο που μας ανέθεσε ο Δήμος Αποκορώνου», ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Πρωτοπαπαδάκης.



Πηγή: haniotika-nea.gr

back to top