Menu
RSS

Στα Χανιά ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης.

Κατά τη συνάντηση αυτή, η οποία έγινε κατόπιν προσκλήσεως των ανωτέρω, τέθηκαν τα κάτωθι ζητήματα.

Α) Επίκειται μετακόμιση του Α.Τ. Αερολιμένα Χανίων σε νέο ακατάλληλο χώρο λίγων τετραγωνικών μέτρων εντός του Αερολιμένα Χανίων στον οποίο δε δύναται να ασκήσουν επ’ ουδενί τα καθήκοντά τους οι συνάδελφοι. Ως εκ τούτου ζητήσαμε την επανέναρξη συζήτησης με την εταιρεία «FRAPORT» για εξεύρεση ικανοποιητικής για τους συναδέλφους, λύσης.

Επίσης συζητήθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης της ανωτέρω Υπηρεσίας με αστυνομικό προσωπικό, κατάλληλα εκπαιδευμένο κατά τους θερινούς μήνες με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες στελέχωσης αυτής. Φρόνιμο θα ήταν το προσωπικό αυτό να προκύψει από ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων Αστυνομίας προς αποφυγή νέας αφαίμαξης προσωπικού των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων.

Είναι γνωστός, άλλωστε, ο μεγάλος όγκος επιβατών ο οποίος εξυπηρετείται από τον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης». Τελευταίο ζήτημα το οποίο ετέθη για την εν λόγω Υπηρεσία ήταν η ενίσχυσή της με περιπολικό όχημα, γεγονός για το οποίο δεσμεύτηκε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης.

Στα παραπάνω ζητήματα δεσμεύτηκε για πολιτική βούληση εξεύρεσης λύσης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης. Πλην όμως ήταν κατηγορηματικός ότι δεν μπορεί να ενισχυθεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων ή οποιαδήποτε άλλη Διεύθυνση Αστυνομίας της επαρχίας, με αστυνομικούς που υπηρετούν στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Στο σημείο αυτό της συζήτησης, υπενθυμίσαμε, το γεγονός της μειωμένης ποσόστωσης αστυνομικών, προς κάτοικους, που παρατηρείται στην Κρήτη εν συγκρίσει με την υπόλοιπη Ελλάδα και κυμαίνεται σε ποσοστό 35%.

Β) ΑΜΕΣΗ μεταστέγαση του Α.Τ. Πλατανιά, από το πρώην Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών, στο οποίο βρίσκεται τώρα, στο Κοινοτικό Ιατρείο Γερανίου του Δήμου Πλατανιά. Η παρούσα κατάσταση του κτιρίου κρίνεται ως ακατάλληλη τόσο για τους συναδέλφους, όσο και για τους πολίτες, με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας λόγω πτώσης κομματιών σουβά.

Στο σημείο αυτό έγινε μνεία και σε σχετικό δημοσίευμα πολίτη, περιγράφοντας γλαφυρά την τρέχουσα κατάσταση, ο οποίος επισκέφτηκε μαζί με το ανήλικο τέκνο του το Α.Τ. Πλατανιά και κινδύνεψαν από πτώση κομματιών σοβά του οικήματος.

Για τα παραπάνω, ενημερωθήκαμε από τον Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη και Υποστράτηγο κ. Ανδρέα Δασκαλάκη, ότι έχουν κινηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με τον δεύτερο ανάδοχο του έργου ανακατασκευής και σύντομα θα έχουμε την έναρξη εργασιών στο χώρο τον οποίο θα μετακομίσει τελικώς το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά.

Γ) ΑΜΕΣΗ μεταστέγαση του Α.Τ. Καντάνου σε κτίριο του Δήμου Καντάνου-Σελίνου στην Παλαιόχωρα, καθώς η υπάρχουσα κατάσταση προκαλεί δυσμενή σχόλια στην τοπική κοινωνία αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες της περιοχής.

Για τα παραπάνω δεσμεύτηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, να εξετάσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου, με σκοπό να επιταχυνθούν οι απαραίτητες ενέργειες και να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για τους συναδέλφους μας.

Πηγή: kriti24.gr

back to top