Στην Κρήτη ο Υπουργός Ναυτιλίας
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Στην Κρήτη θα βρεθεί σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο Υπουργός επισκέπτεται το νησί αφού τακτοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η μεταφορά του φορτίου μαμούθ των εκρηκτικών του πλοίου Ανδρομέδα.
Ο κ. Κουρουμπλής θα απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα Ενημέρωσης στο Ηράκλειο Κρήτης, για θέματα λιμενικής πολιτικής, λιμενικών υποδομών και θαλασσίου τουρισμού. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο νόμο 4504/2017, οι διατάξεις του οποίου επιλύουν χρόνια προβλήματα που απασχολούσαν τους Φορείς Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Λιμένων.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Υπουργού υπό το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και με τη συνεργασία και τη συνδρομή του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.
Την ίδια στιγμή τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιούν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων πραγματοποιούν, προκειμένου τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων να επισκεφτούν τις λιμενικές εγκαταστάσεις και να ενημερωθούν επί τόπου για τις δραστηριότητες των λιμένων και τα προβλήματά τους. Το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις εργασίας με τους Φορείς Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Λιμένων, τις Διοικήσεις τους, τους οικείους Δήμους, εκπροσώπους των Αντιπεριφερειών και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.
Το πρόγραμμα του Υπουργού
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη του κ. Κουρουμπλή σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Τον Υπουργό θα συνοδεύουν υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σήμερα ο κ. Κουρουμπλής, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και με το Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.
Στο πλαίσιο της Ημερίδας, ο Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με άλλους Δημάρχους της περιοχής. Το απόγευμα, ο ΥΝΑΝΠ, και στελέχη της ΓΓΛΛΠΝΕ, θα επισκεφθούν το λιμάνι του Κόκκινου Πύργου, στο Τυμπάκι.
Την Πέμπτη (18/01), ο κ. Κουρουμπλής θα συναντηθεί με τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, με το Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου, Πλωτάρχη Λ.Σ. Κωνσταντίνο Καστρινάκη, και με την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Μαρία Λιονή.
Στη συνέχει ο ΥΝΑΝΠ θα μεταβεί στα Χανιά, όπου θα επισκεφθεί την ΑΕΝ Κρήτης, και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, τον Δήμαρχο της πόλης, Τάσο Βάμβουκα, τον Λιμενάρχη Χανίων Αντιπλοίαρχο Λ.Σ., Χρήστο Κουβάτσο, και με τον Αντιπεριφερειαρχή, Απόστολο Βουλγαράκη.
Στην Κρήτη και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων
Τα λιμάνια του νομού Λασιθίου επισκέφθηκε χτες ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Φιλιππή Απόλλωνα και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών. Σκοπός της επίσκεψής του στη Κρήτη, σύμφωνα με το cretalive είναι η ενημέρωση των Φορέων Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένων για θέματα λιμενικής πολιτικής, λιμενικών υποδομών και θαλασσίου τουρισμού καθώς και για τον νόμο 4504/2017, οι διατάξεις του οποίου επιλύουν χρόνια προβλήματα που απασχολούσαν τους Φορείς Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Λιμένων.
Πριν την αναχώρηση από το Ηράκλειο για τον νομό Λασιθίου ο Γενικός Γραμματέας και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας, κατόπιν εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, επισκέφτηκαν το λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να ενημερωθούν από τα αρμόδια στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τις ενέργειες που πραγματοποιούνται για την άμεση απομάκρυνση από το λιμάνι του Ηρακλείου, των εκρηκτικών που εντοπίστηκαν στο πλοίο «Andromeda».
ΠΗΓΗ – ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ