Menu
RSS

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ “ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ” Αγωνία για την Αερολέσχη Χανίων

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ “ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ” Αγωνία για την Αερολέσχη Χανίων

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον της Αερολέσχης Χανίων μετά τις νέες αυξήσεις που επέβαλε στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” η διοίκηση της Fraport.


Hεκχώρηση της διαχείρισης του αεροδρομίου έφερε νέα τέλη, τα οποία είναι δυσβάσταχτα για την αερολέσχη η οποία κινδυνεύει με… έξωση από έναν χώρο στον οποίο βρίσκεται από το 1974 χωρίς ποτέ να έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα μέχρι σήμερα!
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αερολέσχης Κοσμά Κιμιωνή, το πιο χαρακτηριστικό “χαράτσι” της Fraportείναι το τέλος προσγείωσης που ορίζεται σε 50 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) , ενώ ο συνολικός λογαριασμός που κλήθηκε να πληρώσει μια πτήση της λέσχης στoαεροδρόμιο την περασμένη εβδομάδα, ανήλθε σε 114,08 ευρώ!
Όπως εξήγησε στα “Χ.ν.” ο κ. Κιμιωνής, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε για την αερολέσχη τέλος προσγείωσης. «Κάθε επιβάτης αεροσκάφους μας που δεν ήταν μέλος της λέσχης πλήρωνε απλά 12 ευρώ τα οποία πήγαιναν στην Υ.Π.Α.». Σύμφωνα με τον κ. Κιμιωνή τα νέα τέλη, που αφορούν φωτισμό, στάθμευση κλπ., καθιστούν απαγορευτική τη χρήση του αεροδρομίου, με τα μέλη της λέσχης να ελπίζουν σε θετική ανταπόκριση της “Fraport” σε σχετικό αίτημα εξαίρεσης που έχει υποβληθεί.
Το αίτημα βασίζεται στο γεγονός ότι τα αεροσκάφη της Λέσχης δεν κάνουν εμπορικές πτήσεις και χρησιμοποιούνται από το ελληνικό κράτος, ιδιαίτερα για το σημαντικό έργο των πυρανιχνεύσεων αλλά και της έρευνα αγνοουμένων.
Σε περίπτωση που η νέα διοίκηση δεν ανταποκριθεί στο αίτημα της αερολέσχης τότε θα αναζητηθεί η λύση του αεροδρομίου Μάλεμε, το οποίο όμως όπως εξήγησε στα “Χ.ν.” ο κ. Κιμιωνής «μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι».

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ Η “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”
Εν τω μεταξύ, νέο ανοικτό συντονιστικό διοργανώνει σήμεραη Πρωτοβουλία ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου Χανίων, καλώντας κάθε Χανιώτισσα και Χανιώτη να συμμετέχει.
Το συντονιστικό θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

ΠΗΓΗ: haniotika-nea.gr

back to top