Menu
RSS

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ

Από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Ως Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 5,8 που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου στις 27 Σεπτεμβρίου, αλλά και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου εργάτη που έχασε τη ζωή του.

Είκοσι μέρες μετά τον σεισμό, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει για τους σεισμόπληκτους, αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά ότι η Κρήτη -και όχι μόνο- είναι ανοχύρωτη απέναντι στα φυσικά φαινόμενα. Μετά τον κορονοϊό, τις καταστροφικές πλημμύρες των προηγούμενων ετών και την τραγωδία των πυρκαγιών του καλοκαιριού στην ηπειρωτική Ελλάδα ήρθε η σειρά του σεισμού να αποδείξει την ανεπάρκεια όλων των κυβερνήσεων σε ζητήματα προστασίας της ζωής και της λαϊκής περιουσίας.

Μια ανεπάρκεια που οφείλεται στην στρατηγική επιλογή όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αφήνοντας τον λαό στην τύχη του, καθώς και στην «ανοργανωσιά» και την διαφθορά του κράτους. Όταν πρέπει να αγοραστούν πολεμικοί εξοπλισμοί δισεκατομμυρίων, να ξεχρεωθούν οι «πιστωτές», να ενισχυθούν με κρατικό χρήμα καναλάρχες, αεροπορικές εταιρείες και εργολάβοι, τότε όπως είναι φυσικό η υγεία, η παιδεία, η αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία της χώρας να περνάει σε δεύτερη μοίρα. Για τις ανάγκες του λαού δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» όπως μας λένε και τα κυβερνητικά στελέχη…

Είναι φανερό για άλλη μια φορά, ότι δεν έχουμε να περιμένουμε πολλά από τις κυβερνήσεις. Σε αυτές τις συνθήκες, το ζητούμενο είναι η ενεργοποίηση των ίδιων των εργαζόμενων, ώστε κανένας και καμία να μην είναι μόνος ή μόνη! Μόνο ο λαός σώζει το λαό!

Απαιτούμε αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα:

- Να στελεχωθούν άμεσα οι τεχνικές υπηρεσίες και να ολοκληρωθεί άμεσα ο έλεγχος στατικής επάρκειας όλων πληγέντων κτιρίων στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

- Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν αξιοπρεπώς. Άμεση κάλυψη των στεγαστικών αναγκών όλων των άστεγων, είτε ήταν ιδιοκτήτες κατοικιών είτε μισθωτές. Καμιά σκέψη για εκδικητική αντιμετώπιση των μη εμβολιασμένων σεισμόπληκτων.

- Πλήρης αποκατάσταση των ζημιών και ανέγερση νέων κατοικιών με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία επιβάρυνση των πληγέντων. Όχι στην κοροϊδία των «διευκολύνσεων» μέσω δανείων από τράπεζες.

- Έλεγχο της στατικής επάρκειας όλων των κτιρίων, δημόσιων και ιδιωτικών, με ευθύνη του κράτους στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου αντισεισμικού σχεδιασμού που έχει ανάγκη ο τόπος.

- Έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους για την εφαρμογή των κανονισμών για την εργασιακή και δημόσια ασφάλεια.

 

Συλλέγουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης:

Παρασκευή 22/10 τις ώρες 19:00 - 21:00, 

Σάββατο 23/10 τις ώρες 12:00 - 14:00 και 

Τρίτη 26/10 τις ώρες 19:00 - 21:00, 

στο Εργατικό κέντρο Χανίων. Μ. Μπότσαρη 68.

 

Συλλέγονται:

·       Απορρυπαντικά

·       Αφρόλουτρα

·       Σαμπουάν

·       Κρεμοσάπουνα

·       Οδοντόβουρτσες

·       Οδοντόκρεμες

·       αφροί ξυρίσματος

·       ξυραφάκια

·       χαρτί υγείας

·       χαρτί κουζίνας

·       χαρτοπετσέτες

·       πάνες για μωρά No1-7

·       μωρομάντηλα

·       βρεφικές κρέμες

·       βρεφικά γάλατα

·       γάλατα εβαπορέ για παιδιά

·       παιχνίδια, πλαστελίνες, είδη ζωγραφικής για τα παιδιά μάσκες

·       γάντια

·       αντισηπτικά

·       αντισηπτικά μαντηλάκια

·       πιτζάμες (καινούριες ή σε καλή κατάσταση)

·       μαξιλάρια (καινούρια ή σε καλή κατάσταση)

 

·       εσώρουχα και κάλτσες καινούρια

 

Για τις ομάδες που μαγειρεύουν:

·       τρόφιμα μακράς διάρκειας

·       μπαχαρικά

·       ξύδι

·       λεμόνι

·       λάδι

·       σακούλες σκουπιδιών

·       σφουγγάρια

·       αλουμινόχαρτο

·       μικρά ατομικά μπολ αλουμινίου μιας χρήσης με τα καπάκια τους

·       καθαριστικά

·       χλωρίνες

·       ρολό χαρτί

·       μαρκαδόρους ανεξίτηλους

 

·       ταινία διαφανή

 

--

Σωματείο Μισθωτών Τεχντικών
Παράρτημα Χανίων
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ: 6986257078

 

back to top