Menu
RSS

Tο Ηράκλειο στον χάρτη των 13 Δήμων για την ένταξη προσφύγων και μεταναστών

Tο Ηράκλειο στον χάρτη των 13 Δήμων για την ένταξη προσφύγων και μεταναστών

Οι δήμοι, που συνθέτουν το “Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη”, παρεμβαίνουν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο ώστε οι προσφυγικοί-μεταναστευτικοί πληθυσμοί να ενσωματωθούν στην χώρα μας.

Αραβικό σχολείο στην Καρδίτσα, 80 μισθωμένα διαμερίσματα στη Λιβαδειά, εργασιακή συμβουλευτική στο Ηράκλειο, 8 τμήματα εκμάθησης ελληνικών στη Λάρισα είναι μερικά μόνο από τα προγράμματα και τις δράσεις, που υλοποιούνται σε συνολικά 13 πόλεις της χώρας με στόχο την ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Οι δήμοι, που συνθέτουν το “Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη”, παρεμβαίνουν σε τοπικό και εθνικό επίπεδο ώστε οι προσφυγικοί-μεταναστευτικοί πληθυσμοί να ενσωματωθούν στην χώρα μας.

Πρόκειται για τους δήμους: Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου (Αττική), Ηρακλείου (Κρήτη), Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Λαρισαίων, Λεβαδέων, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (Αττική), Πειραιώς, Τήλου, Τρικκαίων και Τρίπολης. Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, 12.434 αιτούντες άσυλο και δικαιούχοι διεθνή προστασία φιλοξενούνται στις παραπάνω δήμους συμμετέχοντας στα προγράμματα ένταξης. Οι πόλεις του δικτύου ένταξης συνεργάζονται στους τομείς της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, της ενδυνάμωσης υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού, της ανάπτυξης πολιτικών σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, της συμμετοχής σε προτάσεις χρηματοδότησης και της υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων από κοινού.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μέσω της εργασιακής συμβουλευτικής ο δήμος Ηρακλείου στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας, στην εργασιακή αποκατάσταση και στην
προετοιμασία για την αγορά εργασίας των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων. Ήδη 94 ωφελούμενοι έχουν λάβει υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής και δημιουργίας βιογραφικού, 55 ωφελούμενοι πραγματοποίησαν συνεντεύξεις εργασίας, σε 35 ωφελούμενους προτάθηκαν θέσεις εργασίας με ασφάλιση και μισθό ανώτερο του βασικού ενώ 18 άτομα εργάζονται. Παράλληλα, η χρήση της τέχνης ενθάρρυνε τις προσπάθειες για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων στην πόλη καθώς 12 Αφγανοί μαθητές συγκρότησαν ομάδα χορωδίας, 20 ενήλικες Κούρδοι πρόσφυγες δραστηριοποιούνται σε χορευτική ομάδα ενώ 7 Αφγανοί μαθητές παρουσίασε έκθεση φωτογραφίας.

 
 
back to top