Menu
RSS

"Θερμή" υποδοχή στον Πολάκη

"Θερμή" υποδοχή στον Πολάκη

Διαμαρτυρία των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ με φόντο τα εγκαίνια των δυο υπερσύγχρονων μηχανημάτων

"Θερμή" υποδοχή" επιφύλαξαν στον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο με φόντο τα εγκαίνια δύο νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων.

Οι εργαζόμενοι ύψωσαν πανό με σύνθημα "Καμία απόλυση - Μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού" και "μπλόκαραν" την είσοδο του υπουργού στο νοσοκομείο ζητώντας λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα των συνθηκών εργασίας στο νοσοκομείο. "Δώστε λεφτά για πρόνοια υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία" ήταν το σύνθημα που μονοπώλησε ενώ συνεχίστηκε και μέσα στο νοσοκομείο.

Ο αναπληρωτής υπουργός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και συνομίλησε με τους εργαζομένους. "Δεν έχω ανάγκη προστασίας" φέρεται να ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο ίδιος συνέστησε ηρεμία απευθυνόμενος στο παραταγμένο πλήθος σημειώνοντας ότι δεν θα φύγει κανείς ενώ συμπλήρωσε "Αυτή η κυβέρνηση βάζει, δε βγάζει".

Ο πρόεδρος του σωματείου, Δημήτρης Βρυσαλης ανέφερε: "Αναδεικνύουμε τα σοβαρά προβλήματα, όπως η υποστελέχωση. Θέλουμε να γίνουν μόνιμες προσλήψεις. Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας. Οι εργαζόμενοι θα νικήσουν γιατί έχουν το δίκιο με το μέρος τους."

 

Προχωράμε με βαθιές τομές

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του ανέφερε "Με μεγάλη χαρά εγκαινιάσαμε δύο μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας. Θεωρούμε ότι μετά από 3,5'χρόνια το σύστημα Υγείας έχει ισορροπήσει. Έχουν προστεθεί περίπου 17.500 -18.000 άτομα  προσωπικό. Κι είναι αλλά 6.000 στη διαδρομή να έρθουν με προκηρυγμένες θέσεις. Έχουμε αυξήσεις στη χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας, 300 εκατομμύρια ευρώ ετήσιο όριο παραπάνω από αύρα που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση στο μεσοπρόθεσμο της. Το όριο δαπανών για τη λειτουργία των νοσοκομείων έχει φτάσει από το 1,5 δισ σε πάνω από 1,8 δισ ετησίως. " Ενώ πρόσθεσε "Τα τεράστια ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Τον Δεκέμβρη του ' 14 τα νοσοκομεία χρωσταγαν 730 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος του '16 τα νοσοκομεία είχαν θετικό πλεονάσματα 35 εκατομμύρια ευρώ. Και τέλος του 16' θετικό πλεόνασμα 370 εκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο συνέβη και φέτος, που είναι περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ το θετικό πλεόνασμα. Αυτό είναι μία σαφής ένδειξη ισορροπίας και εξυγίανσης του συστήματος. Έτσι θα προχωρήσουμε, και με πιο βαθιές τομές."

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε επίσης: "Είναι πάρα πολλά πράγματα σε εξέλιξη που θα δώσουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τη θέση που πρέπει να έχει, αυτή που δυστυχώς έχασε τα τέσσερα πρώτα χρόνια της δεκαετίας, με τη βαριά μνημονιακή πολιτική."

"Λέμε αισχρά ψέματα όσοι αντιδρούν" συνέχισε "Διώξαμε τους εργολάβους από τα νοσοκομεία. Το ΠΑΓΝΗ θα γίνει το πρώτο free hospital από εργολάβους. Κι αυτό το κάναμε με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πήραμε τους εργαζόμενους από την εργασιακή γαλέρα που τους έβαζαν οι εργολάβοι, με τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, και τους δώσαμε αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς όρους εργασίας. Τη δεύτερη τετραετία όπου θα μπορέσουμε μακριά από τις μνημονιακες δεσμευσεις να υλοποιήσουμε το σύνολο της πολιτικής μας, εκεί θα δώσουμε την οριστική λύση που πρέπει να δώσουμε. Και την ξέρουμε πάρα πολύ καλύτερα από τους κυρίους που φώναζαν πριν- καλά το.έκαναν, κάποιοι αναζητούν ρόλο!"

"Αυτή η κυβέρνηση δεν κλείνει δομές, μόνο ανοίγει! Δεν διώχνει κόσμο, μόνο παίρνει. Κι αυτό ο λαός θα το καταλάβει!" υπογράμμισε.

Πηγή: cretalive.gr

back to top