Menu
RSS

Run Messinia: Στις 5-14 Ιουνίου 2021

Run Messinia: Στις 5-14 Ιουνίου 2021

Τρέχουμε 10 συνολικά μαραθώνιους σε 10 ημέρες για την ελευθερία

Πριν από 200 χρόνια,ο ξεσηκωμός των Ελλήνων απέναντι στην οθωμανική αυτοκρατορία σήμανε το τέλος της σκλαβιάς, δίνοντας πίσω στους Έλληνες το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθέρια.

Ιστορικές μάχες του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα δόθηκαν στη μεσσηνιακή γηκαι καθοριστικές ναυμαχίες επισφράγισαν ουσιαστικά τη λήξη της Επανάστασης και οδήγησαν στην ελευθερία της Ελλάδας, με αποτέλεσμα την εθνική παλιγγενεσία και την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

 

Το RunMessiniaαποτελεί έναν υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου,συνολικής απόστασης περίπου 421 χιλιομέτρων,φόρο τιμής στα σημαντικά γεγονότα και στους αλησμόνητους αγώνες των ηρώων του 1821.Μέσω της έκδοσης του RunforFreedom, 10 αθλητές ανά διαδρομήθα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν 10 συνολικά μαραθώνιους, μέσα σε 10 συνεχόμενες ημέρες,στις 5-14 Ιουνίου 2021, διασχίζοντας ιστορικά μέρη και μνημεία της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Αρκαδίας, τα οποία σχετίζονται με την ελληνική επανάσταση.

 

Η διοργάνωση του RunMessiniaδεσμεύεται ότι δε θα ξεχάσει ποτέ όλους όσους θυσιάστηκαν κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821και υπόσχεται να διαδώσει τις ιστορίες των ηρώων που τίμησαν και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα όλων να ζουν με αξιοπρέπεια σε έναν δίκαιο και ειρηνικό κόσμο.

 

Οι 10 ιστορικές διαδρομές του RunForFreedom

Η μεσσηνιακή γηκατέχει μια ξεχωριστή και ιστορική θέση για την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Για αυτό τον λόγο, ηδιοργάνωση έχει ως στόχο να αναδείξει ιστορικά και τουριστικάτις περιοχές που συνδέθηκαν με την Ελληνική Επανάσταση στη Μεσσηνία.

 

Το RunforFreedomθα ξεκινήσει την 1ηδιαδρομήτου από την Αρεόπολητου Δήμου Ανατολικής Μάνης,θα περάσει από τη Στούπατου Δήμου Δυτικής Μάνηςκαι θα τερματίσει στην Καρδαμύλη.Η 2ηδιαδρομήμε εκκίνηση την Καρδαμύλη,θα περάσει από τη Βέργα του Δήμου Καλαμάταςκαι θα καταλήξει στην πόλη της Καλαμάτας. Στην3ηδιαδρομή, οι αθλητές ξεκινώνταςαπό τηνΚαλαμάτα θα διασχίσουν τηΝέδουσα και θα τερματίσουν στηνΑλαγονία. Κατά την4ηδιαδρομή του RunMessinia, οι δρομείς με εκκίνηση από τηνΑλαγονία θα περάσουν από το Δυρράχιοκαι τοΝεοχώρι του Δήμου Μεγαλόπολης και θα ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους στηνΠολιανή τουΔήμου Καλαμάτας. Από τηνΠολιανή, κατά την 5ηδιαδρομή,οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν τηΣκάλα και θα καταλήξουν στηνΠαλουκόραχη του Δήμου Οιχαλίας.

Η6ηδιαδρομή θα αναδείξει ιστορικά σημεία του Δήμου Οιχαλίας,καθώς με εκκίνηση από την Παλουκόραχη οι αθλητές θα διασχίσουν τηνΚατσαρού, τοΣολάκι, τη Μερόπη, τοΛουτρό, τοΔιαβολίτσι, το Άνω Ψάρι, το Δώριοκαι θα καταλήξουν στο άγαλμα του Κολοκοτρώνηστο Ραμοβούνι.

Στην 7ηδιαδρομή με εκκίνηση από τοΡαμοβούνι, οι δρομείς θα περάσουν από ταΖερμπίσια του Δήμου Μεσσήνης, τοΚαλογερέσι, τονΆγιο Νικήτα Σελλά καιτηνΤριπύλατουΔήμου Τριφυλίας, ενώ θα καταλήξουν στο Μανιάκι τουΔήμου Πύλου-Νέστορος. Στην 8ηδιαδρομή οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από το Μανιάκι, θα περάσουν από τονΆγιο Ανδρέα τουΔήμου Μεσσήνης και τα Κάτω Μηνάγιατερματίζοντας στηνΚορώνη. Η 9ηδιαδρομή θα κινηθεί αποκλειστικά εντός του Δήμου Πύλου-Νέστορος από τηνΚορώνη, στη Μεθώνη και από εκεί στηνΠύλο. Η τελευταία διαδρομή του RunForFreedom, η10η, με εκκίνηση από τηνΠύλο, θα τους δώσει την ευκαιρία να περάσουν από το Νεόκαστρο, να ατενίσουν τηΣφακτηρία και τοΠαλαιόκαστρο,ενώθα διασχίσουν ταΚρεμμύδιακαιτη Σχινόλακκα.

 

Οι συμμετέχοντες δρομείς

Καθημερινά, 10 συνολικά αθλητές θα συμμετέχουν σε κάθε αγώνα. Στους επιβεβαιωμένους, μέχρι στιγμής,δρομείς,που θα αναβιώσουν τις ιστορικές διαδρομές και θα τρέξουν για την ελευθερία περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι, κατά αλφαβητική σειρά:

  • ΜάριοςΓιαννάκου,Al Marmoum Desert Ultramarathon Finisher (270km)

  • ΙωάννηςΔημόπουλος,Spartathlon Ultra Race Finisher (246km), Running Coach, ΣύλλογοςΣπαρτιατώνΔρομέων

  • Κωνσταντίνος DeanΚαρνάζης,TheUltraMarathonRunner, 50 Μαραθώνιοι - 50 Πολιτείες των Η.Π.Α. - 50 Ημέρες, ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ

  • ΒασιλικήΚαρπούζα,Ultra Marathon Runner

  • ΒασίληςΚουμανάκος,Marathon des Sables Finisher (Sahara 250km), ΣύλλογοςΔρομέωνΥγείαςΜεσσηνίας

  • ΤζοΜαντά,Spartathlon Ultra Race Finisher (246km)

  • Χρήστος Μαυρίκιος,Spartathlon Ultra Race Finisher (246km)

  • Γεωργία Μήτσιου,Badwater Ultramarathon Finisher (217km), Spartathlon Ultra Race Finisher (246km)

  • Αθανάσιος Μίχας,Ultra Marathon Runner

  • ΚατερίναΣάπαρη,ΧάλκινομετάλλιοITU Aquabike World Championship, Τριαθλήτρια

  • Άντζελα Τερζή,Spartathlon Ultra Race Finisher (246km)

  • Κριστιάν Τσαντούλας,1οςνικητής του TheRoadBetweenthe2 Towers(595km- 14 Μαραθώνιοι σε 24 ημέρες)

  • ΔημήτρηςΤρουπής,Pyrenees Stage Run Finisher (240km)

  • Δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας

  • Δρομείς του Συλλόγου Σπαρτιάτες Δρομείς

 

Προτεραιότητα στην Ασφάλεια

Η διοργάνωση σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλοκαι την έγκριση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΥΕΕ-ΓΓΑ),σεβόμενη τις συνθήκες της πανδημίας. Με σκοπό την αποφυγή τυχόν συγχρωτισμού, σε κάθε διαδρομή θα αγωνίζονται μέχρι 10 δρομείς, ενώ θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ Covid-19 για όλους. Σε περίπτωση που βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, εξετάζεται η περίπτωση αύξησης του αριθμού των συμμετεχόντων δρομέων. Σε περίπτωση επιδείνωσης της υγειονομικής κατάστασης, η διοργάνωση θα μεταφερθεί στα τέλη Ιουνίου.

 

Η πολύτιμη στήριξη των Δήμων

Οι συνεργαζόμενοι Δήμοιπου υποστηρίζουν το RunMessiniaκαι συμβάλλουν στην ομαλότερη τέλεση της διοργάνωσης είναι κατά αλφαβητική σειρά οι: Δήμος Ανατολικής Μάνης, Δήμος Δυτικής Μάνης, Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Μεγαλόπολης, Δήμος Μεσσήνης, Δήμος Οιχαλίας, Δήμος Πύλου-Νέστορος, Δήμος Τριφυλίας.

 

Το Run Messinia θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλοντου τόπου, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει να αναδεικνύει και να προβάλει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του, τα ιστορικά μέρη,τις μάχεςκαι όλα τα μνημεία, που βρίσκονται στους τρεις νομούς και από τα οποία θα περάσουν οι δρομείς του.

 

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Το δύσκολο έργο σχεδιασμού και υλοποίησηςτης διοργάνωσης έχει αναλάβει μέσω του SportsProductionη πολυβραβευμένη ActiveMediaGroup.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις διαδρομές και τις λεπτομέρειες του RunMessiniaθα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

 

Hashtags: #runmessinia #runforfreedom

 

Website: www.runmessinia.com

Facebook: www.facebook.com/RunMessinia

Instagram: www.instagram.com/runmessinia

Twitter: https://twitter.com/RunMessinia

YouTube:https://www.youtube.com/channel/UCpr_FZLkBHWaaXMsQIx2rFQ

 

 

back to top