Menu
RSS

Ανακαινισμένη πλέον, η παιδιατρική κλινική του Γενικού νοσοκομείου Χανίων

Ανακαινισμένη πλέον, η παιδιατρική κλινική του Γενικού νοσοκομείου Χανίων

Εγκαινιάστηκε  το μεσημέρι της Τετάρτης 

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα μέλη του συμβουλίου των εργαζομένων, που από την αρχή πήραν αυτή την πρωτοβουλία, την σχεδίασαν, την συντόνισαν και την υλοποίησαν. Κατάφεραν, αυτοί οι άνθρωποι, να συνενώσουν διάφορους φορείς, χορηγούς, ιδιώτες και να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Η πτέρυγα, έχει μετατραπεί από ένα άψυχο χώρο γεμάτο πόνο, σε ένα στοργικό χώρο που έρχονται τα παιδιά για να ξεπεράσουν το πρόβλημα τους», δήλωσε ο Μηνάς Βουλγαρίδης, διοικητής νοσοκομείου Χανίων.

Όπως τόνισε ο κ. Βουλγαρίδης, οι ανακαινίσεις και οι αλλαγές στο νοσοκομείο συνεχίζονται καθώς έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2018, το έργο για την αντικατάσταση δαπέδων όλου του νοσοκομείου. Είναι ύψους 550.000 ευρώ, και αυτή την στιγμή, βρίσκεται στη φάση της σύνταξης των τεχνικών προδιαγραφών. «Ο διαγωνισμός, είναι διεθνής και θα ανακοινωθεί το επόμενο δίμηνο, ωστόσο, έχει γίνει ήδη μία σύσκεψη καθώς χρειάζεται συντονισμός όλων των τμημάτων, αφού η αντικατάσταση των δαπέδων θα γίνει με την σύγχρονη λειτουργία του νοσοκομείου, χωρίς να σταματήσει να λειτουργεί ούτε μία ώρα», πρόσθεσε ο κ. Βουλγαρίδης,

Αναφορικά με το έργο των μονώσεων, ο κ. Βουλγαρίδης, τόνισε ότι έχει προχωρήσει, και πιθανώς να γίνει μία σύμβαση με τον ΟΑΚ, λωστε μέσα από αυτή τη συνεργασία, να αντιμετωπιστεί, το θέμα των μονώσεων και της αντικατάστασης των σωληνώσεων.

Παράλληλα, ο κ. Βουλγαρίδης, αναφέρθηκε και στην έλλειψη του προσωπικού και όπως υπογράμμισε, υπάρχει «έλλειψη σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, σε ιατρικό προσωπικό δεν έχουμε σημαντικές ελλείψεις, ενώ γίνονται διορισμοί σε τακτική βάση, και έχουν δρομολογηθεί. Ανακοινώθηκαν πανελλαδικά 1.200 νέες προσλήψεις που αν υλοποιηθούν μέσα στο 2018, θα είναι μία σημαντική εξέλιξη».

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, Βαρδής Γεωργιακάκης, τόνισε ότι «η ανακαίνιση της κλινικής, δείχνει την αγάπη των συναδέλφων προς τον χώρο που δουλεύουμε. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το χώρο όσο πιο ζεστό και ανώδυνο γίνεται για τα παιδιά. Η ιδέα ήταν του Ευτύχη Κοντορινάκη και της Εμμανουέλας Περράκη, δύο μέλη του συλλόγου που εργάζονται πολύ σκληρά».

Από την πλευρά της η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής, Εύα Μπαλωμενάκη, ανέφερε ότι «πριν ένα χρόνο ακριβώς, το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου, έφερε μία κυρία, την  Βάσω και είπε ότι θέλει να ζωγραφίσει, τους τοίχους, οπότε κανείς δεν είχε αντίρρηση, και ξεκίνησε μία προσπάθεια από το Σύλλογο των εργαζομένων του νοσοκομείου, για την ανακαίνιση της κλινικής. Η  αλήθεια είναι ότι δεν  περίμενα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, όλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά».

Το μέλος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, και εμπνευστής της ιδέας, Ευτύχης Κοντορινάκης, ανέφερε ότι, έδωσε την ιδέα και «όλοι μαζί καταφέραμε και την υλοποιήσαμε. Όταν ξεκινάς, αυτή την προσπάθεια, αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνοδεύεται από τρία σημαντικά συστατικά, αγάπη για τον άνθρωπο και για τα παιδιά μας, ανιδιοτέλεια, και επιμονή. Η επιτυχία λοιπόν ήταν δεδομένη, η προσπάθεια συνεχίζεται και τα παιδιά μας θα δουν και άλλες εκπλήξεις στο μέλλον στην παιδιατρική κλινική, αλλά και σε άλλα τμήματα. Ήδη έχουν γίνει εικαστικές περισσότερο παρεμβάσεις στην νευροχειρουργική κλινική, στην ογκολογική και στην μαιευτικά-γυναικολογική».

Ο επιθεωρητής καταστημάτων ΣΥΝΚΑ, Χατζάκης Γιάννης, τόνισε ότι «σαν σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ, είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να βοηθήσουμε ώστε να ανακαινιστεί η συγκεκριμένη πτέρυγα. Προσφέραμε σε ό,τι μας ζητήθηκε, ένα μηχάνημα παροχής οξυγόνου για τα νεογνά, αλλάξαμε όλες τις κουρτίνες στα δωμάτια και το πάτωμα στον παιδότοπο. Είναι σημαντικό να καταλάβουν οι Χανιώτες, ότι τα χρήματα που δίνουμε στις τοπικές επιχειρήσεις μένουν στον τόπο μας, και επιστρέφουν στην κοινωνία. Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την τοπική κοινωνία, τόσο ο πρόεδρος, ο κύριος Αλεξάκης, όσο και ο αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Αλεξάκης, όλο το συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του ΣΥΝΚΑ, είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν. Εμείς θέλουμε τα παιδιά που έρχονται εδώ να περνάνε όμορφα και να είναι χαρούμενα και να φεύγουν το συντομότερο και υγιέστατα».

Πηγή: flashnews.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

back to top