Menu
RSS

Σύμβαση Περιφέρειας – ΚΤΕΛ για δωρεάν μεταφορά άπορων φοιτητών

Σε υπογραφή σύμβασης προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης και οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ για την δωρεάν μεταφορά άπορων φοιτητών.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρεται:

«Στο πλαίσιο υλοποίησης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών ομάδων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σύμβαση με τις διοικήσεις των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ του νησιού για την δωρεάν μεταφορά των φοιτητών που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο και ΤΕΙ Κρήτης και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα (άποροι). Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και οι εκπρόσωποι των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ευχαρίστησαν τις διοικήσεις των αστικών-υπεραστικών ΚΤΕΛ του νησιού για την κοινωνική σύμπραξη-κοινωνική ευθύνη, για την δωρεάν μεταφορά των αδύναμων οικονομικά φοιτητών. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των ΑΕΙ και ΤΕΙ του νησιού ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, για την χρηματοδότηση για την δωρεάν μετακίνηση των δικαιούχων φοιτητών.

Πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική δράση που υλοποιεί  για δεύτερο Ακαδημαϊκό έτος η Περιφέρεια Κρήτης μέσω της Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας στο πλαίσιο του «υπερτοπικών» δράσεων του Κοινωνικού Προγράμματος 2017. Συγκεκριμένα οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν φοιτητές που φοιτούν στα Δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης και πληρούν τα κριτήρια που θέτει η Κ.Υ.Α. 5οικ. 2961/10 (ΦΕΚ 128 /Β/24-01-2017) με τη χορήγηση κάρτας απεριορίστων διαδρομών και το 50% του κόστους των Καρτών Δωρεάν Μετακίνησης Απόρων Φοιτητών θα καλυφθεί από τα ΚΤΕΛ της Κρήτης στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενώ το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί από το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παραβρέθηκαν, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Κώστας Σπανουδάκης, ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης Γιώργος Παπαδουράκης, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης η προϊσταμένη φοιτητικής μέριμνας Μαρία Βουλγαράκη, της Διεύθυνσης Προσωπικού Μαρία Παπαδογιαννάκη, ο προϊστάμενος τμήματος φοιτητικής μέριμνας του ΤΕΙ Κρήτης Αντώνης Παντελάκης, από το αστικό ΚΤΕΛ Χανίων ο Πρόεδρος Γιάννης Καρτάκης, από το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου ο Πρόεδρος Καλλέργος Βουλγαράκης, από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου ο Πρόεδρος Μανόλης Χαχλιούτης.

Σε δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ αναφέρθηκαν:

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης: «Η Περιφέρεια Κρήτης αναδεικνύει το κοινωνικό της πρόσωπο, υπογράψαμε σήμερα συμβάσεις με τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της Κρήτης για την δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών μας στα τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού. Εμείς θέλουμε ακόμα περισσότερους φοιτητές να ενταχθούν, και αυτός είναι ο στόχος μας για το επόμενο διάστημα, γιατί σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία πρέπει να ενισχύουμε τους φοιτητές μας. Ευχαριστούμε τις διοικήσεις των αστικών, υπεραστικών ΚΤΕΛ του νησιού που συμπράττουν στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ευχόμαστε σύντομα να μην υπάρχουν φοιτητές που να έχουν ανάγκη τέτοιου είδους βοήθεια».

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου: «Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να στηρίζει τις αδύναμες οικονομικά οικογένειες στο νησί με διάφορες δράσεις. Ευχόμαστε σύντομα να μην χρειάζεται η οικονομική ενίσχυση φοιτητών για την δωρεάν μετακίνηση τους».

Ο Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης Κώστας Σπανουδάκης: «Υπάρχουν πολλά μέλη της κοινότητας που δυσκολεύονται ακόμη και να μετακινηθούν σε μικρή απόσταση, η πρωτοβουλία της Περιφέρειας αποτελεί μία πολύ σημαντική προσφορά ιδιαίτερα στα πιο αδύνατα μέλη της κοινότητας. Απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας στη Περιφέρεια Κρήτης, στο Περιφερειάρχη στις διοικήσεις των ΚΤΕΛ, για την πρωτοβουλία αυτή, καθώς 130 φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης θα μετακινούνται ελεύθερα εφεξής και για όλο το Ακαδημαϊκό έτος. Παράλληλα το Πανεπιστήμιο Κρήτης προωθεί και έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ώστε να επεκτείνει τη συνεργασία του με τα ΚΤΕΛ της Κρήτης προκειμένου και άλλα μέλη της κοινότητας να αποκτήσουν παρόμοια ελευθερία».

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης Γιώργος Παπαδουράκης: Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία εδώ και δύο χρόνια όπου άποροι φοιτητές μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ στη Κρήτη για την σύμπραξη και ευελπιστούμε να αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών για δωρεάν οδική μεταφορά όπως επίσης τα κριτήρια από την Πολιτεία να γίνουν πιο ελαστικά για την ένταξη και άλλων φοιτητών που έχουν ανάγκη».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

back to top