Menu
RSS

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΔΗΚ Ημερίδα για την ελιά και το λάδι της Κρήτης, στα Χανιά

Εκδηλώσεις με θέμα “ Ελιά και Λάδι στην Κρήτη – Πολιτισμός, Περιβάλλον, Υγεία, Οικονομία” διοργανώνει ο ΣΕΔΗΚ από τις 15-30 Νοεμβρίου ο ΣΕΔΗΚ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελαιοκομίας.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, που αποτελεί τον μεγαλύτερο στον κόσμο Οργανισμό για την ελαιοκομία, προέκρινε για την Ελλάδα και έθεσε υπό την αιγίδα του τις εκδηλώσεις που υπέβαλε ο ΣΕΔΗΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το ΜΑΙΧ και το Ινστιτούτο Ελιάς. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές και απευθύνονται στους άμεσα ενδιαφερομένους με τα θέματα, όπως Παραγωγούς, Ελαιοτριβείς, Ξενοδόχους, Εκπαιδευτικούς, Γονείς και οικείους μαθητών, κ.α

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Για το Ν. Χανίων η εκδήλωση του ΣΕΔΗΚ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο ΜΑΙΧ στην (Αίθουσα Αριστοτέλης) και περιλαμβάνει: στις 9.30 το πρωί προβολή του ντοκιμαντέρ του ΣΕΔΗΚ “ο Πολιτισμός της Ελιάς στην Κρήτη”, στις 10.20 ομιλία για τις ορθές πρακτικές κατά την έκθλιψη του ελαιοκάρπου και την διάθεση του ελαιολάδου από τους Μαν. Μιχελινάκη, Χημικό, Δ/ντη Εργαστηρίου Ένωσης Ηρακλείου και Αριστ. Κουτσαυτάκη Δρ Γεωπόνο, Πρ. Ερευνητή Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων, στις 10.40 ομιλία για την διαχείριση αποβλήτων ελαιοτριβείων- επιπτώσεις στο περιβάλλον από την Κασσιανή Τσιράκη, Μηχ/γο Μηχανικό, Δ/ντρια Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε Χανίων και στις 11.00 ομιλία για τις εξελίξεις στην παραγωγή και εμπορία του ελαιολάδου σε διεθνές και τοπικό επίπεδο από τον Δρ Νίκο Μιχελάκη, Γεωπόνο, Επιστ. Σύμβουλο ΣΕΔΗΚ, Πρ. Διευθυντή Ινστιτούτου Ελιάς Χανίων.
Θα ακολουθήσει στις 11.20 θεατρικό δρώμενο: “Δάκοι και Δακόκτονοι” από τους μαθητές: 1ης τάξης 2ου Δημοτικού σχολείου Σούδας με συντονισμό των δασκάλων του 2ου Δημοτικού Σούδας, Δ. Χατζηδάκη, Μ. Κοφίτσα, Μ. Τσάκου ενώ κείμενα θα διαβάσει η φιλόλογος Αγγέλα Μάλμου. Στις 12 το μεσημέρι θα απονεμηθούν βραβεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ενώ στις 12.20 θα απονεμηθούν τα βραβεία σε ελαιοτριβεία για την έκθλιψη και διάθεση με μικρές παρουσιάσεις των βραβευθέντων. Την εκδήλωση διοργανώνει ο ΣΕΔΗΚ, το ΜΑΙΧ, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και το 2ο Δημοτικό σχολείο Σούδας.

ΠΗΓΗ: haniotika-nea.gr

back to top