Menu
RSS

"Γενοκτονία" στους δρόμους

Ημερίδα για τα τροχαία ατυχήματα στα Χανιά με τον "Ιαβέρη". 

Για “Τροχαία εγκλήματα» και “γενοκτονία στους δρόμους” μίλησε το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά, ο   Αναστάσιος Μαρκούϊζος γνωστός “Ιαβέρης”, για χρόνια οδηγός ταχύτητας.

Η εκδήλωση έγινε στο κατάμεστο από νέου ανθρώπους γαλάζιο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου Κρητης και διοργανώθηκε από την Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών με αφορμή τη συμπλήρωση 3 μηνών από το τραγικό τροχαίο που κόστισε τη ζωή δύο νέων φοιτητών της Στέλλας και του Γιάννη.

Ξεχωριστή η παρουσία των μητέρων των δύο παιδιών που με αξιοπρέπεια συμμετείχαν στην εκδήλωση προκειμένου να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση των νέων. Των νέων που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του γαλάζιου αμφιθέατρου του ιδρύματος.

«Δυστυχώς είμαστε η χώρα αντί να φεύγει ο παππούς, πάει ο παππούς και ο μπαμπάς στην κηδεία του εγγονιού και του παιδιού τους. Τα στατιστικά δείχνουν ότι φεύγουν άνθρωποι ή σακατεύονται άνθρωποι πριν γεννήσουν, πριν κάνουν οικογένεια, αυτό λέγεται γενοκτονία. Μια γενοκτονία που συντηρείται συνεχώς» επισήμανε ο κ. Αναστάσιος Μαρκούϊζος γνωστός “Ιαβέρης”, για χρόνια οδηγός ταχύτητας.

Στην ομιλία του ο Ιαβέρης έδωσε μια σειρά από παραδείγματα της καθημερινότητας με τροχαία εγκλήματα όπως είπε που έγιναν γιατί δεν τηρήθηκαν οι κανόνες οδικής ασφάλειας γιατί «ο νεοέλληνας θεωρεί “μαγκιά” να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του όπως ένας εγκληματίας χρησιμοποιεί το όπλο!».

ΠΗΓΗ – ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

back to top