Menu
RSS

Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο για την Οδική Ασφάλεια στην ΟΑΚ

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 50 ετών από την ημέρα των εγκαινίων της (1968-2018)
 σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και το Δήμο Πλατανιά διοργανώνει Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο, με σκοπό τη σύνταξη της Πρώτης Διακήρυξης για τη Ζωή, στις 18 Νοεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Αυτού Εξοχότητος του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών. 
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Γεώργιος Ουρσουζίδης, Πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των εργασιών των μαθητών και η σύνταξη του τελικού κειμένου της Διακήρυξης, το οποίο θα αναγνωσθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων επισήμων.
Το παρόν Συνέδριο -στο οποίο συμμετέχουν Αντιπροσωπείες Σχολείων από όλη την Κρήτη σε μια ουσιαστική κίνηση καθολικής συμμετοχής όλης της Μεγαλονήσου, με σκοπό την αφύπνιση στην κρίση του Πολιτισμού μας– πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων, η οποία καθιερώθηκε το 1993 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων και τιμάται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου. 
Το Συνέδριο στηρίζει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τη χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας (υπ’ αρίθμ. Φ15.1/168121/Δ2/9-10-17), το οποίο θερμά ευχαριστούμε.
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη σημαντική αυτή εκδήλωση και να τιμήσουν με την παρουσία τους νέους της Κρήτης παρακαλούμε, λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας, να επικοινωνούν με την Δρα Μαρία Χατζηαποστόλου, Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΟΑΚ, στο Τηλ.: 28240 22500 / 22245 και στο Φαξ: 28240 22060.
Πηγή: Χανιώτικα Νέα
 
back to top