Menu
RSS

Σε τρία χρόνια θα λειτουργήσει το νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων

Σε λιγότερο από τρία χρόνια θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του το νέο αρχαιολογικό μουσείου Χανίων, καθώς οι διαδικασίες για τη λειτουργία του μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Όπως ανάφερε σήμερα η Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων, κ. Ελένη Παπαδοπούλου, το νέο μουσείο αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακροχρόνιας προσπάθειας έγινε στην Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων για να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να ενταχθεί στο καινούριο ΕΣΠΑ, με ποσό χρηματοδότησης 3.300.000 ευρώ.

Οι διεθνείς διαγωνισμοί αφορούν στα υποέργα τα οποία περιλαμβάνει η τελευταία φάση.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η υλοποίηση του πρώτου υποέργου που αφορά στη στελέχωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων με το αναγκαίο προσωπικό.

Οι προσλήψεις αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, μόλις υπάρξει η έγκριση διάθεσης πίστωσης από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η μουσειολογική και η μουσειογραφική μελέτη έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το τρίτο υποέργο είναι προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά στην προμήθεια των προθηκών, ειδικών μουσειακών κατασκευών για πέντε αναπαραστάσεις, ψηφιακών μέσων και εξοπλισμού.

Το τέταρτο υποέργο προϋπολογισμού 135.000 ευρώ , είναι η μεταφορά των αρχαίων αντικειμένων που σήμερα εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο της οδού Χάληδων.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, αποτελεί το πρώτο που εντάχθηκε από την Κρήτη και θα ακολουθήσουν το Μουσείο Μεσαράς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου.

Πηγή: kriti24.gr

 

back to top