Menu
RSS

CEO Ryanair για Χανιά: Τα δρομολόγια κόπηκαν λόγω των τελών της Fraport

"To αεροδρόμιο της Αθήνας κινητοποιήθηκε και η Ryanair ανταποκρίθηκε. Η Fraport δεν κινητοποιήθηκε και αντίστοιχα έπραξε και η Ryanair".

Το μήνυμα αυτό θέλησε να περάσει πρίν από λίγο ο κ. David O' Brien, ο οποίος παρουσίασε το θερινό πρόγραμμα της low costαεροπορικής για το καλοκαίρι του 2018 το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο από πλευράς προσφερόμενων δρομολογίων από την εταιρεία.

Ο εκπρόσωπος της Ryanairανέφερε ότι αυξάνει την επόμενη χρονιά σε ποσοστό 13% την παρουσία της στην Ελλάδα- τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα- με 23 νέoυς προορισμούς, εκ των οποίων οι 13 θα αφορούν την Αθήνα, πέντε νέοι τη Θεσσαλονίκη κι από έναν επιπλέον προορισμό άλλα δημοφιλή τουριστικά νησιά (Κέρκυρα, κ.α.).

Ο κ. O' Brienανέφερε ότι η αύξηση στα δρομολόγια της Αθήνας οφείλεται «στη μείωση των χρεώσεων από πλευράς του Ελ. Βενιζέλος, την ίδια ώρα που η Fraportαυξάνει τις αντίστοιχες χρεώσεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια» για να αποσαφηνιστεί ωστόσο αργότερα ότι η low costαεροπορική αξιοποίησε για το πρόγραμμα του 2018 τα γενικότερα κίνητρα που δίνει το Ελ. Βενιζέλος σε όλες τις αεροπορικές για νέους προορισμούς και γεωγραφικές περιοχές, που ουσιαστικά δεν εξυπηρετούνται.

Δριμεία κριτική άσκησε ο κ. O' Brienκαι στον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη στον οποίο η εταιρεία απέστειλε τρείς επιστολές με συγκεκριμένα ερωτήματα για το θέμα των έργων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να λάβει ουδεμία απάντηση.

Ο ίδιος απέδωσε στα υψηλά τέλη το ''κόψιμο'' των δρομολογίων στα Χανιά φέτος το χειμώνα και στην αδυναμία προγραμματισμού αλλά και τα υψηλά τέλη τη μείωση κατά 43% της παρουσίας της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Σημειωτέον ότι για το χειμώνα του 2017 η εταιρεία μείωσε τη θέση της στην Ελλάδα σε ποσοστό 30%.

Για το καλοκαίρι του 2018 η εταιρεία θα διαθέτει στην Αθήνα 193 εβδομαδιαίες πτήσεις, προσθέτοντας 5ο αεροσκάφος στη βάση της Αθήνας (επένδυση ύψους 100 εκατ. δολαρίων) και συμβάλλοντας, με βάση τις εκτιμήσεις της, στη διακίνηση σχεδόν 3 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον επόμενο χρόνο και 5,9 εκατ. σε όλη την Ελλάδα.

Για το μείζον ζήτημα πανευρωπαϊκά με τις ακυρώσεις πτήσεων που επηρεάσαν χιλιάδες επιβάτες σε όλη την Ευρώπη, ο κ. O' Brienυπερασπίστηκε την κίνηση της εταιρείας, θέτοντας ως προτεραιότητα την ακρίβεια των πτήσεων, στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμό της πολιτικής του ομίλου.

Αναλυτικά, το ενισχυμένο πρόγραμμα της Αθήνας περιλαμβάνει για το καλοκαίρι του 2018:

-5ο αεροσκάφος στη βάση

-13 νέα δρομολόγια: Βίλνιους (2 εβδομαδιαία), Βρόκλαου (2 εβδομαδιαία), Γκντανσκ (2 εβδομαδιαία), Ζέσουφ (1/ εβδομάδα), Κατοβίτσε (2/ εβδομάδα), Κρακοβία (2/ εβδομάδα), Λαπεενράντα (1/ εβδομάδα), Λότζ (1/ εβδομάδα), Μέμμινγκεν (2/ εβδομάδα), Μπάντεν Μπάντεν (2/ εβδομάδα), Μπιλούντ (1/ εβδομάδα), Πόζναν (2/ εβδομάδα) και Φραγκφούρτη (1 καθημερινά).

-31 δρομολόγια σε σύνολο συνδέοντας την Αθήνα με 14 χώρες.

Πηγή: newmoney.gr

back to top