Menu
RSS

Άσκηση: Στους δρόμους ασθενοφόρα γιατροί διασώστες για 6 σοβαρά περιστατικά

Η πρώτη μεγάλη άσκηση σε επίπεδο Ελλάδας πραγματοποιείται στην Κρήτη

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης στο ΕΚΑΒ Κρητης προκαλώντας ταυτόχρονα ανησυχία σε πολίτες που άκουγαν σειρήνες ασθενοφόρων να ηχούν διαρκώς.

Ασθενοφόρα, γιατροί, διασώστες επιστρατεύτηκαν και έβαλαν όλη τη γνώση και την εμπειρία τους για να αντιμετωπίσουν 6 πολύ σοβαρά περιστατικά.

Αυτό προβλέπει η άσκηση ετοιμότητας των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, με το όνομα "ΚΟΥΡΗΤΕΣ 2017" που ξεκίνησε στις 8 σήμερα το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική άσκηση, που για πρώτη φορά σχεδιάζεται στην Ελλάδα, έπειτα από την διαρκή εκπαίδευση των διασωστών και των γιατρών του Εθνικού Κεντρου Αμεσης Βοηθειας.

Στην άσκηση περιλαμβάνονται 6 σενάρια, τα οποία θα εξελιχθούν υπό πραγματικές συνθήκες και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ανταποκριθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους όπως κάνουν καθημερινά στους δρόμους.

Ο χρόνος που τα ασθενοφόρα θα κληθούν να μεταβούν σε κάθε σοβαρό περιστατικό, μεταφέροντας το θύμα στο νοσοκομείο, δεν θα ξεπερνά τα 15 λεπτά.

Σκοπός της άσκησης είναι οι διαγωνιζόμενοι να αναπτύξουν την ετοιμότητα, τον κώδικα επικοινωνίας και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να συμμετέχουν σε τόσο απαιτητικές ομάδες διάσωσης.

Πηγή: flashnews.gr

back to top