Menu
RSS

Ραγδαία μείωση των εξαγώγιμων σταφυλιών

"Ακούσαμε αερολογίες, ο πρωθυπουργός ήταν θλιβερός" - σχολιάζει ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

 "Δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο, παρά μόνο μίλησε για ανασυγκρότηση, την ώρα που οι αγρότες εγκαταλείπουν τις περιουσίες τους και η ύπαιθρος ερημώνει. Το φορολογικό και το ασφαλιστικό αποτελούν αντικίνητρα στο να παραχθεί προϊόν" - ανέφερε ο κ.Ιερωνυμάκης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για τεράστιες ζημιές, φέτος, στα επιτραπέζια σταφύλια, τα οινοστάφυλα αλλά και τα σταφιδάμπελα, λόγω των καιρικών συνθηκών, που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση στο μισό των εξαγωγών. Αν λάβουμε υπόψη ότι η παραγωγή είχε μειωθεί και πέρυσι, και πάλι λόγω ζημιών, αντιλαμβανόμαστε για τί πλήγμα σε βάρος των παραγωγών μιλάμε.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου, οι αποζημιώσεις θα πρέπει να καταβληθούν στα τέλη του χρόνου, καθώς αν και υποστελεχωμένος, ο ΕΛΓΑ, καταβάλλει προσπάθειες για τη διενέργεια των ελέγχων και της καταγραφής των ζημιών. "Οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ, ακόμη και τις προηγούμενες ημέρες, σε συνθήκες καύσωνα ήταν μέσα στα αμπέλια και κατέγραφαν" - ανέφερε ο κ.Ιερωνυμάκης.

Πηγή : cretalive.gr

back to top