Menu
RSS

"Έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραχώρησης στον δήμο Χανίων του στρατοπέδου Μαρκοπούλου"

Επίσημη ανακοίνωση από τον Αλέξη Τσίπρα

«…στα Χανιά έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκόπουλου στο Δήμο, μετά από συμφωνία με το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας».

Με αυτή τη φράση ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, έδωσε το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης, σε ότι αφορά την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της πόλης των Χανίων, να «απελευθερωθεί» από στρατόπεδο και να παραχωρηθεί προς αξιοποίηση από το Δήμο, η μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει εντός της πόλης, το στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Η συζήτηση για την παραχώρηση του Στρατοπέδου στο Δήμο Χανίων δεν είναι σημερινή, έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, χωρίς όμως ποτέ μέχρι σήμερα να έχει τελεσφορήσει.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, έχει ξεκινήσει επαφές με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι οποίες όπως φαίνεται από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού βρίσκονται σε καλό σημείο.

Ένα από τα θέματα που σίγουρα θα απασχολήσει, είναι αυτό των ανταλλαγμάτων που προσφέρει ο Δήμος προς το Υπουργείο για την παραχώρηση του Στρατοπέδου. 

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας στο kriti24.gr, ο Δήμος είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει ένα οικόπεδο που έχει περάσει στην ιδιοκτησία του, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Ακρωτηρίου. 

Πρόκειται συγκεκριμένα για το οικόπεδο το οποίο στέγαζε το simulator της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ένας χώρος συνολικής έκτασης 59 στρεμμάτων, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας, τον οποίο διεκδίκησε και κατάφερε να πάρει στην ιδιοκτησία του ο Δήμος Χανίων. 

 

ΠΗΓΗ – KRITI24.GR

 

back to top